Meer beleid voor duurzame inzetbaarheid

13-10-2015 Het aantal organisaties met beleid gericht op langer doorwerken van het personeel is toegenomen van 32% in 2010 naar 40% in 2014. Dat blijkt uit de Werkgevers Enquête Arbeid (WEA) 2014 van TNO.

De WEA is een tweejaarlijks representatief onderzoek onder ruim 5.000 vestigingen van bedrijven en instellingen. Bron: Arboprotaal.nl

Ook NEN doet een duit in het zakje waar het gaat om duurzame inzetbaarheid van medewerkers met de praktijkrichtlijn NPR 6070. In deze richtlijn vindt u tips en trucs hoe u uw medewerkers op een duurzame manier kunt inzetten en behouden.

Webtool Duurzame Inzetbaarheid
De online Webtool Duurzame inzetbaarheid is een praktische vertaling van de ‘Praktijkrichtlijn Duurzame inzetbaarheid’ (NPR 6070). De webtool bevat een Quickscan, Detailscan en de mogelijkheid tot het publiceren van een zelfverklaring op het platform.

Met de online duurzame inzetbaarheidsscan maakt u een gedetailleerde analyse van hoe uw organisatie ervoor staat als het gaat om duurzaam inzetbare medewerkers. De scans in de webtool zijn gebaseerd op NPR 6070 'Sturen op duurzame inzetbaarheid van medewerkers'. De quickscan geeft u snelle indicatie, maar wilt u echt weten hoe duurzaam uw medewerkers kunnen worden ingezet dan adviseren wij u gebruik te maken van de detailscan. De kwaliteit van de scans is gewaarborgd door de deskundige inbreng van de experts uit de NEN-commissie ‘duurzame inzetbaarheid’.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Webtool of meepraten over de praktijkrichtlijn, kunt u contact opnemen met Robby Veders, NEN Industrie & Veiligheid, mail naar industrieveiligheid@nen.nl

Eerder door u bekeken