NEN zoekt experts voor normen HR

03-05-2017 NEN werkt op internationaal gebied samen met collega’s aan normen voor human resource management. Extra hulp is daarbij welkom. NEN zoekt dan ook HR professionals die zowel op nationaal als internationaal niveau willen meedenken over de nieuwe normen en praktijkrichtlijnen voor HR.

Resultaten zijn er genoeg wat betreft normen op HR gebied. Zo is er een richtlijn over ‘vocabulary’ met daarin een overzicht van de belangrijkste termen en definities die in de ISO HRM normen worden gebruikt. Ook zijn er internationale richtlijnen voor recruitment en het ontwikkelen van HR beleid beschikbaar. Daarnaast wordt er gewerkt aan nieuwe normen., zoals een norm voor diversiteitsbeleid en voor vakbekwaamheid, maar ook een voor de jaarrapportage aan in- en externe belanghebbenden.

Nederlandse normcommissie HR
Sinds 2011 is er een Nederlandse normcommissie op HR vakgebied. “Er bestaan nauwelijks richtlijnen voor het HR en wij merken wel dat er behoefte is aan duidelijke handvaten. Zo kun je onderbouwd het gesprek met collega’s aangaan”, zegt secretaris Marina Maroulakis. Bovenaan de actielijst staat het vernieuwen van de richtlijn over het sturen op duurzame inzetbaarheid van medewerkers opgesteld in 2010. Maroulakis: “Dit is een typisch Nederlands onderwerp, wij lopen echt voorop als het gaat om ontwikkelingen rondom duurzame inzetbaarheid.”

Experts gezocht
Maroulakis zoekt nog HR professionals die zowel op nationaal als internationaal niveau willen meedenken over de nieuwe normen en praktijkrichtlijnen voor HR. Ben jij als HR manager werkzaam voor een middelgrote tot grote organisatie en heb je een visie op de toekomst van het HR vakgebied? Stuur dan voor meer informatie een mail aan Marina.Maroulakis@nen.nl.

Eerder door u bekeken