Nieuwe norm voor nooddouches met meerdere spuitmonden in ontwikkeling

26-07-2016 CEN/TC 332/WG 6 'Veiligheidsdouches' heeft besloten een nieuwe norm te ontwikkelen. In deze norm komen de product specificaties en prestatie-eisen te staan voor nooddouches met meerdere spuitmonden. Commentaar termijn is inmiddels verstreken.

Het type nooddouches dat in deze norm wordt beschreven, zijn toren nooddouches welke geïnstalleerd kunnen worden op industriële of logistieke sites. Ook wordt er in deze norm een verband aangebracht met de veiligheids-oogdouches en handdouches.

Type nooddouches

De norm bevat niet alleen het type nooddouches met een vaste water aansluiting, maar ook om het type met een voorraadtank of verbonden met een tijdelijke watertoevoer. Andere nooddouches met andere vloeistoffen dan water worden uitgesloten van de scope.

De geïdentificeerde belanghebbende partijen voor deze norm zijn; Industriële complexen, overheid, private of institutionele gebruikers.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NEN Klantenservice, telefoon (015) 2 690 391 of e-mail klantenservice@nen.nl.

Voor inhoudelijke informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces: Erica Fritse, Consultant Milieu en Maatschappij, telefoon (015) 2 690 303 of e-mail mm@nen.nl.

Eerder door u bekeken