Normen valbescherming blijven actueel

28-08-2015 Bij een bedrijfsongeval in de haven van Rotterdam is onlangs een man omgekomen. Het slachtoffer was aan het werk aan een boorplatform en viel zo'n 30 meter naar beneden. Volgens de politie hing de man in een kooiconstructie onder het bovenstuk van een boorplatform, dat in een dok stond aan de Professor Gerbrandyweg in Rotterdam. Het ongeval toont eens te meer aan dat werken op hoogte gevaarlijk is. Normen op dit gebied zijn dus noodzakelijk!

Persoonlijke beschermingsmiddelen tegen het vallen van hoogte zijn beschermingsmiddelen die voorkomen dat een persoon in een val terechtkomt en letsel oploopt. Vallen van hoogte kan ook betekenen vallen in een diepte.

Naast de bescherming tegen vallen, kunnen door het gebruik van beschermingsmiddelen ook nieuwe gevaren ontstaan, zoals struikelen over verbindingslijnen en krachten op het lichaam die vrijkomen bij het remmen van de val. Daarom is het belangrijk de juiste bescherming te kiezen. Lees meer op de NEN site.

Wilt u deelnemen in een commissie of meepraten over een onderwerp, neemt u dan contact op met de consultant van NEN. Via industrieveiligheid@nen.nl.

Eerder door u bekeken