Samen werken aan de juiste bescherming tegen tekenbeten

28-03-2019 In de ‘Week van de teek’ organiseert NEN op 17 april 2019 een bijeenkomst over kleding die helpt beschermen tegen tekenbeten. Deze kleding is niet alleen belangrijk voor werkenden in het groen, maar ook voor recreanten!

Door de juiste bescherming krijgen teken minder kans. NEN organiseert samen met experts op 17 april 2019, van 9.30-13.00 uur, een bijeenkomst over teken en hoe bescherming tegen tekenbeten mogelijk is. De bijeenkomst wordt georganiseerd in het licht van de ‘Week van de teek’ die van 15 t/m 21 april plaats vindt.

Bescherming tekenbeten

Beschermen tegen tekenbeten is meer dan controle van het lichaam aan het einde de dag. Er zijn verschillende mogelijkheden om u te beschermen tegen tekenbeten. Eén optie is het dragen van met permethrine geïmpregneerde kleding.

De teken-populatie groeit. Daarnaast zijn er meer besmette teken waardoor Lyme sneller kan worden opgelopen. Bescherming tegen tekenbeten is belangrijk. Dit geldt niet alleen voor werkenden in het groen, maar ook voor recreanten. In verschillende buitensport winkels is kleding te koop die geïmpregneerd is met permethrine. Maar is iedere kleding hetzelfde? En waar moet op gelet worden? Kan mijn werkgever mij verplichten om de kleding te dragen?

Bijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst wordt uitleg gegeven over teken, bescherming tegen tekenbeten en het belang van het dragen van de juiste kleding. Het gaat over gezond en veilig werken en recreëren in een omgeving waar een hoog risico op tekenbeten is.

Via NEN evenementen kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de kosteloze bijeenkomst.

Meer informatie

Voor informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces: Stephanie Jansen, consultant NEN Industrie & Veiligheid, telefoon 015 2 690 180 of e-mail iv@nen.nl.

Meepraten over de inhoud van normen

Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? De projectgroep ‘Tekenwerende kleding’ heeft een Nederlandse norm ontwikkelt voor kleding die helpt beschermen tegen tekenbeten. Deze nationale norm wordt nu doorontwikkeld op Europees niveau. Stuur voor deelname aan of meer informatie over deze projectgroep een mail naar iv@nen.nl.

Eerder door u bekeken