Samenwerking voor verbetering gezondheid en veiligheid werknemers

03-06-2020 TNO, het Engelse Health and Safety Executive (HSE) en het Amerikaanse National Institute for Occupational Safety and Health (NIOSH) gaan samenwerken om de gezondheid en veiligheidseffecten te verbeteren van werknemers die (levenslang) worden blootgesteld aan gevaarlijke stoffen.

De partijen gaan onder andere onderzoek doen naar het identificeren van vroege biomarkers van ziekte, het meten van meerjarige risico’s en meerjarige effecten op de veiligheid en gezondheid van werknemers.

Kennis delen
De deelnemende partijen gaan ook ‘best practices’ ontwikkelen en zullen deze ervaringen delen met de betrokken partijen. Het doel hiervan is om het veiligheids- en gezondheidssysteem te verbeteren onder werknemers in Engeland, Amerika, Nederland en wereldwijd.

Working life exposoom programma
TNO draagt onder meer zijn steentje bij door het ‘working life exposoom programma’. TNO werkt hierbij aan methoden en technologieën om de blootstelling aan gevaarlijke stoffen tijdens het werk te herkennen en vervolgens effectieve preventiemethoden hiervoor te onderzoeken. Door de internationale samenwerking met het HSE en het NIOSH kan TNO kennis van verschillende experts verzamelen en doelen op het gebied van blootstelling aan gevaarlijke stoffen op werk in relatie tot gezond en veilig werken sneller realiseren.

Bron: Arbportaal

Gerelateerde nieuwsberichten

Eerder door u bekeken