Tips voor werken met een tablet

17-06-2015 In steeds meer organisaties werken medewerkers met tablets. Want de tablet heeft veel voordelen. Langdurig werken met de tablet is echter niet altijd comfortabel en kan op langere termijn ook voor klachten zorgen. Hoe kun je toch gezond werken met de tablet?

Tablets kennen aardig wat voordelen, maar ongezond gebruik vormt daarmee een gevaar. Het schrijven van teksten en documenten is vergelijkbaar met werkzaamheden die men gewend is om op de computer te doen. En net als een laptop is een tablet niet geschikt om langdurig mee te werken zonder hulpmiddelen. Het plat op tafel leggen van de tablet zorgt ervoor dat men automatisch voorover buigt. Dat leidt tot extra belasting van de nek en schouders.

Door het scherm hoger te plaatsen en gebruik te maken van een extern toetsenbord is een gezonde en comfortabele houding te realiseren. Er zijn hulpmiddelen op de markt zoals een tabletstandaard waarmee je in een handomdraai een mobiele werkplek kunt creëren.

Normen voor beeldschermen

NEN helpt ook een handje bij het gezond werken met beeldschermen. Meer daarover leest u in de normenreeks NEN-EN-ISO 9241 over ‘Ergonomie van de mens-systeeminteractie’.

Bron: Arbo-Online

Meer informatie

Wilt u meer informatie over werken met beeldschermen, neemt u dan contact op met Mirjam van der Gugten, industrieveiligheid@nen.nl.

Eerder door u bekeken