Veiligheidsladder aanwezig op jaarcongres ‘Industriële Veiligheid’

21-02-2018 De Veiligheidsladder was onlangs via de NEN stand vertegenwoordigd op de beursvloer van het jaarcongres ‘Industriële Veiligheid’ in Utrecht. Kennisdeling en interactie tussen vakgenoten stonden tijdens dit congres centraal. Het congres toonde de laatste ontwikkelingen op het gebied van machineveiligheid, procesveiligheid, explosieveiligheid en alle facetten van veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag.

Bij de stand van NEN kwamen veel vragen binnen over de toepassingsmogelijkheden van de Veiligheidsladder, de toegevoegde waarde ervan en de concrete benodigde stappen voor certificatie.

TenneT
In het congresprogramma kwam de Veiligheidsladder aan de orde in de Keynote presentatie van dhr. Guido Fricke, Senior Manager Corporate Procurement bij TenneT. Hij vertelde over het Safety by Contractor Management programma van TenneT dat erop gericht is om veiligheid in de eigen organisatie en in de keten te verbeteren. De Veiligheidsladder, of Safety Culture Ladder zoals zij het noemen, wordt hierbij ingezet als instrument om veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen bij hun partners te realiseren.

Bron: Veiligheidsladder

NEN Veiligheidsladder trainingen
Bekijk de trainingen voor de veiligheidsladder:
- Introductie in de veiligheidsladder
- Implementatie van de veiligheidsladder
- Veiligheidsladder voor interne auditoren


Meer informatie

Voor inhoudelijke vragen over de Veiligheidsladder kunt u contact opnemen met het secretariaat via telefoon 015 2 690 180 of via e-mail info@veiligheidsladder.org.

Voor meer informatie over de trainingen en de Webtool kunt u contact opnemen met NEN Klantenservice via telefoon 015 2690 391 of via e-mail klantenservice@nen.nl.

Eerder door u bekeken