Veiligheidsladder organiseert Veiligheidsdag

16-04-2019 Bewust veilig werken is van levensbelang. De Veiligheidsladder (SCL) is een instrument om te meten wat de houding en gedrag van de medewerkers is en hoe de cultuur van de organisatie ten aanzien van veiligheid is. Met certificatie tegen de Veiligheidsladder maakt een organisatie voor anderen aantoonbaar hoe bewust een organisatie is van veiligheid. De SCL Veiligheidsdag vindt plaats op 3 juli.

De Veiligheidsladder (SCL) is een beoordelingsmethode om het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen in bedrijven te meten en continu te verbeteren. Hierbij wordt de nadruk op de veiligheidscultuur gelegd. De Veiligheidsladder heeft als doel het terugdringen van het aantal onveilige situaties, met als gevolg een vermindering van het aantal incidenten. Het systeem is zo ontworpen dat het toepasbaar is voor alle typen bedrijven. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen opdrachtgevers, opdrachtnemers of leveranciers.

De SCL Veiligheidsdag

Op 3 juli vindt de SCL Veiligheidsdag plaats bij SWECO in De Bilt. Deze dag is voor alle medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid of kwaliteit binnen een organisatie. In de ochtend zijn er inspirerende lezingen, waarbij er een aantal toonaangevende sprekers aan het woord komen. In de middag worden startende organisaties geholpen om de stap naar certificatie te nemen. De ervaren organisaties geven handvatten om de stap naar een hogere trede op de Veiligheidsladder (SCL) te nemen.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden voor de SCL Veiligheidsdag kan via NEN Evenementen. Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met Kaat van der Haar, consultant Zorg & Welzijn, telefoon 015 2 690 322 of e-mail info@veiligheidsladder.org.

Eerder door u bekeken