Vier op de vijf cao’s met afspraken duurzame inzetbaarheid

15-02-2016 Vier op de vijf vorig jaar afgesloten cao’s bevatten afspraken over duurzame inzetbaarheid. Dat meldt werkgeversvereniging AWVN. Van deze afspraken profiteren zowel de werkgever als de werknemer.

Vooral regelingen over flexibele inzet en werkuren blijken populair, aldus de werkgeversvereniging. Ook worden steeds vaker regelingen getroffen die werknemers die mantelzorg verlenen, kunnen helpen.

Belangrijk onderwerp

Ook in 2016 is duurzame inzetbaarheid een belangrijk onderwerp van gesprek. Werkgevers en werknemers die ervoor zorgen dat ze fit blijven voor het steeds sneller veranderende werk, zijn op weg naar duurzame inzetbaarheid. Wie aan de slag gaat met de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van de medewerkers, plukt daar direct de vruchten van. Het werkplezier stijgt, het ziekteverzuim daalt en de arbeidsproductiviteit wordt hoger.

Bron: www.arboportaal.nl

Webtool NEN

NEN heeft overigens een uitstekende webtool ‘Duurzame inzetbaarheid’. De webtool is gebaseerd op de Nederlandse praktijkrichtlijn NPR 6070 'Sturen op duurzame inzetbaarheid van medewerkers'. Met de tool kunnen organisaties in kaart brengen in welke mate duurzame inzetbaarheid is geïmplementeerd.

Eerder door u bekeken