Voetbescherming voorkomt verzuim

16-10-2018 Voetbescherming is voor veel werknemers die productiewerk verrichten, een belangrijk onderdeel van de persoonlijke bescherming. Gelukkig maar, want van een voetblessure komt snel verzuim.

Veiligheidsschoenen zijn verkrijgbaar in allerlei lengte- en breedtematen en verschillende uitvoeringen: schoen of laars, hoog of laag model, met of zonder overneus. Zelfs houten klompen kunnen in sommige gevallen tot de voetbescherming worden gerekend. De keuze van de juiste soort veiligheidsschoen hangt af van het werk en de omgeving waar dat wordt verricht. Veiligheidslaarzen zijn beschikbaar in verschillende schachthoogtes en kleuren. Let daarbij goed op dat u alleen gebruikmaakt van goedgekeurde voetbescherming. Dit kunt u zien aan het CE-keurmerk.

Binnen NEN-EN-ISO 20345 (CE EN-345) is aan veiligheidsschoenen een classificatie gegeven. Deze letter-cijfercombinatie staat vermeld op de schoen.

Bron: www.arbo-online.nl


Keuzeboom voor veiligheids- en werkschoeisel

De keuzeboom voor veiligheids- & werkschoeisel is gebaseerd op de normen NEN-EN-ISO 20345:2011 en NEN-EN-ISO 20347:2012. Nadat een risicoanalyse aanwijst dat een PBM nodig is, kan de keuzeboom inkopers en gebruikers ondersteunen bij de keuze voor een veiligheids- of werkschoeisel. Er is getracht om de keuzeboom eenvoudig van opzet te maken, waardoor alleen de meest voorkomende en onderscheidende veiligheidselementen zijn opgenomen om de eerste keuze te kunnen maken.

Voor verdere verdieping wordt verwezen naar normdocumenten voor: elektrische en chemische risico’s en schoeisel voor gieterijen. » Keuzeboom voor veiligheids- en werkschoeisel

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deelname aan een normcomissie kunt u contact opnemen met mw Stephanie Jansen, (015) 2 690 441 of via iv@nen.nl.

Eerder door u bekeken