Webinar ‘Europese standaarden voor hyperloop’

06-05-2020 Op 14 mei organiseert NEN een webinar ‘Europese standaarden voor hyperloop’, een nieuw transportsysteem voor het vervoeren van mensen en goederen tussen steden en landen. Een duurzaam alternatief voor continentaal vliegen. Interesse en meepraten over afspraken voor de hyperloop? Aanmelden voor het webinar kan via de website.

De hyperloop is het eerste emissieloze, hogesnelheid transportsysteem dat effectief tegemoet komt aan de huidige en toekomstige uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en congestie. In het realiseren en maximaal benutten van de voordelen die de hyperloop biedt, is internationale standaardisatie van hyperloop systemen van cruciaal belang. Nederland maakt zich binnen Europa sterk voor de totstandkoming van deze afspraken en de internationale afstemming die hiervoor nodig is. Om de belangen van Nederlandse organisaties te vertegenwoordigen, heeft NEN een nationale normcommissie voor de hyperloop opgericht.

Standaarden voor heel Europa

De ontwikkeling van de hyperloop heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. Europese landen stemden vóór het oprichten van een gezamenlijke technische commissie (JTC 20), met NEN als secretariaat. De commissie, onderdeel van CEN en CENELEC, gaat de methodologie en het framework voor de regulering van hyperloopsystemen definiëren en vaststellen, en daarmee voor heel Europa standaarden voor interoperabiliteit en veiligheidsnormen ontwikkelen.
Steeds meer organisaties gaan een belangrijke rol spelen in het realiseren van de hyperloop. Daarom zijn gemeenschappelijke afspraken van groot belang. Door de ontwikkeling van gemeenschappelijke normen, specificaties en benaderingen kunnen potentiële uitdagingen, bij implementatie door verschillende landen, worden overwonnen. Zo helpt standaardisatie in het garanderen van veiligheid, connectiviteit en compatibiliteit.

Webinar

Op 14 mei organiseert NEN het webinar ‘Europese standaarden voor Hyperloop’. Welke afspraken zijn er nodig? Hoe kunnen standaarden handvatten geven om hyperloopsystemen te versterken en implementatie te versoepelen? Ook wordt u geïnformeerd over de mogelijkheden tot deelname in de normcommissie ‘Hyperloop’. Aanmelden kan via NEN Evenementen.

Meer informatie

Voor informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces: Jeroen von Morgen, consultant Industrie & Veiligheid, telefoon 015 2 690 501 of e-mail iv@nen.nl.

Eerder door u bekeken