Werknemers waarderen openheid en verstelbaar meubilair

14-01-2016 Uit onderzoek van Center for People and Buildings blijkt onder andere dat werknemers een licht, modern interieur prefereren bij flexwerkplekken. Ook waarderen ze het wanneer er verstelbaar meubilair staat, zo zegt werkplekonderzoeker Iris de Been.

Of flexibele werktijden en werkplekken wel of niet goed uitpakken, is afhankelijk van veel factoren, zo geeft De Been bij haar onderzoek aan. Over het algemeen vinden werknemers het prettig als de werkomgeving een modern interieur heeft.

Met name dat ze licht, transparant, open en opgeruimd zijn wordt als prettig ervaren. Verder stellen zij het op prijs dat er in die nieuwe omgeving verstelbaar meubilair staat en er een mix van verschillende werkplekken is die interactie bevordert met collega’s.

Bron: Rendement.nl

Nationale en Europese normen voor kantoormeubels

Wilt u meer weten over richtlijnen voor goede kantoormeubelen? Kijk dan ook eens in NPR 1813+C1 (nl) Ergonomie - Richtlijn voor kantoormeubelen en hun toepassing bij de inrichting van administratieve ruimten en kantoren - Toelichting bij de NEN-EN 1335-reeks, de NEN-EN 527-reeks en NEN-EN 13761. De norm is momenteel in revisie en het normontwerp wordt in het eerste kwartaal van 2016 verwacht.

Meer informatie of participeren?

Heeft u inhoudelijke vragen over de norm of wilt u meedenken en werken aan de normen via de commissie? Neemt u dan contact op met mw Ying Ying Lau via iv@nen.nl.

Bekijkt u hier het werk van de commissie.

Eerder door u bekeken