Workshop Veiligheidsladder op Safety Summit

21-03-2018 In het Belgische Schelle vindt op 25 april The Safety Summit plaats. The Safety Summit is een congres rond duurzame veiligheid en welzijn op de werkvloer, waar mensen die geïnspireerd zijn door veiligheid en welzijn samen vernieuwende veiligheidsinzichten ontdekken.

Tijdens de editie van 2018 worden drie thema’s uitgelicht die een belangrijke rol zullen spelen in het toekomstige veiligheids- en welzijnsbeleid van bedrijven:

– de mens achter de medewerker
– slimme technologie
– circulaire veiligheid


Workshop 3 Veiligheidsladder
In de middag staat een workshop over de Veiligheidsladder op het programma: ‘De veiligheidscultuurladder, prikkel voor verbetering?’.

De veiligheidsladder, een zinloos circus of een handige normeringslat? Met het Veilig Bewust Certificaat tonen bedrijven de mate van veilig werken in hun organisatie aan.
In de Nederlandse railsector bijvoorbeeld wordt de Veiligheidscultuurladder al actief gebruikt als meetinstrument en zelfs als inkoopinstrument. Het systeem is aanvankelijk is ontwikkeld door ProRail en is het sinds 1 juli 2016 in beheer genomen door NEN, het Nederlands Normalisatie instituut. NEN beheert als onafhankelijke stichting de Veiligheidsladder als normeringsinstrument voor toepassing in verschillende sectoren binnen en buiten Nederland.
BAM Infra in Nederland geeft een overzicht van de uitdagingen en dilemma’s bij de implementatie van de Veiligheidscultuurladder vanuit hun praktijkervaring.
En tenslotte: hoe ziet en gebruikt Samurai at Work de Veiligheidsladder?

Sprekers zijn
- Bart Martens - Veiligheidsarchitect - Samurai at Work,
- Harmen Willemse, consultant bij NEN
- Ellen Dennesen, QHSE programmamanager, BAM Infra Nederland

Meer informatie over deze workshop vindt u in het programma van ‘The Safety Summit’


NEN Veiligheidsladder trainingen
Bekijk de trainingen voor de veiligheidsladder:
- Introductie in de veiligheidsladder
- Implementatie van de veiligheidsladder
- Veiligheidsladder voor interne auditoren


Meer informatie

Voor inhoudelijke vragen over de Veiligheidsladder kunt u contact opnemen met het secretariaat via telefoon 015 2 690 180 of via e-mail info@veiligheidsladder.org.

Voor meer informatie over de trainingen en de Webtool kunt u contact opnemen met NEN Klantenservice via telefoon 015 2690 391 of via e-mail klantenservice@nen.nl.

Eerder door u bekeken