Calisthenics normcommissie in oprichting

14-05-2019 Calisthenics is in opmars. Niet alleen in Nederland, maar ook buiten onze grenzen neem de populariteit van deze acrobatische krachtsport met de dag toe. Deze jonge sport combineert kracht, fitness en turnen, waarbij gebruik wordt gemaakt van het eigen gewicht van de sporter. Op initiatief van verschillende marktpartijen wordt een normcommissie opgericht die afspraken gaat maken voor de toestellen voor deze sport.

Calisthenics is een sport waar niet alleen wordt gewerkt aan spieren en conditie, maar waarbij ook acrobatische manoeuvres worden uitgehaald. Een van de voordelen van calisthenics is, dat je naast je eigen lichaamsgewicht, weinig andere zaken nodig hebt behalve een statisch toestel en een geschikte omgeving. Dit klinkt eenvoudig, maar dergelijke toestellen krijgen veel te verduren.

Richtlijnen voor veiligheid en kwaliteit

Omdat deze populaire krachtsport nog zo jong is, zijn er op (inter)nationaal niveau nog onvoldoende richtlijnen en afspraken over de veiligheid en kwaliteit van deze toestellen. Het beoefenen van deze sport op toestellen die hier niet voor ontworpen zijn kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Er is noodzaak om letterlijk de lat op de juiste hoogte te leggen en goede afspraken te maken over veiligheid en kwaliteit.

Oprichting normcommissie calisthenics

Voor de normcommissie Calisthenics en het maken van afspraken zijn belanghebbende partijen, zoals producenten, sportparkeigenaren, overheden/gemeentes, gebruikersbonden en certificerende partijen van harte welkom. De eerstvolgende vergadering vindt plaats op dinsdag 11 juni 2019 bij NEN in Delft. Aanmelden voor de normcommissie kan tot 4 juni via onderstaande gegevens.

Meer informatie en aanmelden

Voor informatie over deze vergadering, normcommissie of over het normalisatieproces: Erik Spits, consultant AgroFood & Consument, telefoon 015 2 690 476 of e-mail afc@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Consumentenzaken
Voor inhoudelijke vragen over Consumentenzakennormen en deelname aan normcommissies.

(015) 2 690 351

afc@nen.nl

Top normen Consumentenzaken

NEN Shop