Een schoon en duurzaam mooi strand met NEN-ISO 13009

30-06-2015 Met het stijgende kwik en de naderende vakantieperiode trekken Nederlanders massaal richting de kust: naar het strand! Een nieuwe richtlijn helpt strandexploitanten bij het beheer van hun prachtige stukje natuur.

NEN-ISO 13009:2015 Toerisme en verwante diensten - Vereisten en aanbevelingen voor strandexploitatie, biedt de strandbeheerder een mooi pakket richtlijnen waarmee hij doordachte beslissingen kan nemen in verband met het beheer van zijn strand.

Naast het algemene strandbeheer, komen in NEN-ISO 13009:2015 alle andere belangrijke aspecten aan bod voor veilig vertoeven op het (zand)strand, zoals: reiniging, infrastructuur, afvalverwijdering, planning en promotie. De norm waarborgt ook dat de vrijetijdsactiviteiten die in strandzones worden georganiseerd vanuit het oogpunt van maatschappelijke verantwoordelijkheid tot stand komen. Hij bevat ook tips voor badgasten in verband met veiligheid en hygiƫne.

Nuttig!

Reisorganisatoren, hoteleigenaars, projectontwikkelaars en plaatselijke besturen kunnen de norm gebruiken om hun stranden beter te beheren. Bovendien kan de norm een middel zijn om investeerders en bezoekers aan te trekken die de plaatselijke handelszaken een duwtje in de rug kunnen geven.

Bron: Nieuwsbrief NBN

Commissie voor toeristendiensten

De norm valt binnen het werkveld van commissie Criteria voor toeristendiensten, wilt u hier meer informatie over kunt u contact opnemen met afc@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Contact of informatie

Voor meer informatie over dit onderwerp, neemt u contact op met: NEN AgroFood & Consument

afc@nen.nl

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Consumentenzaken
Voor inhoudelijke vragen over Consumentenzakennormen en deelname aan normcommissies.

(015) 2 690 351

afc@nen.nl

Top normen Consumentenzaken

NEN Shop