Europese experts werken aan de veiligheid van speelgoed bij NEN

02-03-2016 Begin april vergadert de Europese Technische commissie voor Veiligheid van Speelgoed, CEN/TC 52, bij NEN. De normen voor speelgoed (EN 71-serie) spelen een belangrijke rol in het Europese systeem van veiligheid van speelgoed.

De week begint met vergaderingen van diverse werkgroepen. Deze werken ieder aan een specifiek onderdeel van veiligheid van speelgoed, bijvoorbeeld trampolines, activity toys of projectiles, zoals bijvoorbeeld radio bestuurbare helikopters. Ook de mechanische veiligheid of chemische veiligheidsaspecten van speelgoed komen aanbod.

Aan het einde van de week is de plenaire vergadering van de CEN/TC. Hierin worden alle voorstellen van de werkgroepen besproken en de basis gelegd voor het verdere werk in de loop van het jaar.

Naast werken aan de normen biedt de week aan de betrokken Europese experts een geweldig platform voor kennis uitwisseling over alles wat met de veiligheid van speelgoed te maken heeft.

De jaarlijkse vergadering CEN/TC 52 'Safety of toys' wordt gesponsord door: SGS, Mattel, Spinmaster, Toi toys, Goliath, Berg Toys, Lego en Toys Industry Europe.

Meepraten over normen?

Wilt u ook invloed uitoefenen op Europese normen voor veiligheid van speelgoed? Neem dan contact op met Imola Ferro, Senior Consultant NEN AgroFood & Consument, imola.ferro@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Imola Ferro, Senior Consultant NEN AgroFood & Consument.

imola.ferro@nen.nl

(015) 2 690 113

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Consumentenzaken
Voor inhoudelijke vragen over Consumentenzakennormen en deelname aan normcommissies.

(015) 2 690 351

afc@nen.nl

Top normen Consumentenzaken

NEN Shop