Experts gezocht voor normcommissie kinderartikelen

25-06-2020 Voor kinderartikelen zoals commodes, kinderboxen en fopspeenhouders zijn de huidige productnormen aan herziening toe. Binnen de Europese normcommissie (CEN/TC 252) worden deze herzieningstrajecten door verschillende werkgroepen opgenomen. Nederlandse experts en belanghebbenden kunnen als lid van de Nederlandse normcommissie deelnemen aan deze werkgroepen en invloed uitoefenen op de inhoud van de normen.

Al ruim dertig jaar ontwikkelt de Europese normcommissie (CEN/TC 252) normen voor allerlei kinderartikelen, variërend van wipstoeltjes en kinderwagens tot spenen. De normcommissie heeft als opdracht om middels productnormen bij te dragen aan de veiligheid van kinderartikelen bedoeld voor het voeden, verzorgen, baden, vervoeren, etc. van zuigelingen en jonge kinderen tot 48 maanden.

Productnormen specifiëren de veiligheidseisen en bijhorende testmethoden voor de in de scope gedefinieerde artikelen. Om ervoor te zorgen dat normen relevant blijven ten aanzien van de nieuwste ontwikkelingen op de markt ondergaan normen geregeld een herzieningstraject.

Met betrekking tot kinderartikelen staan de volgende herzieningen op het programma:

  • NEN-EN 12221 Commodes
  • NEN-EN 16232 Babyschommels
  • NEN-EN 747 Stapelbedden en hoogslapers
  • NEN-EN 12227 Kinderboxen
  • NEN-EN 14372 Eetgerei
  • NEN-EN 12586 Fopspeenhouders

Nederlandse normcommissie

De Nederlandse normcommissie voor kinderartikelen heeft de mogelijkheid om het Europese normalisatiewerk te volgen en hierin actief deel te nemen door bij te dragen aan de inhoud van de normen. De normcommissie bestaat uit meer dan vijftien leden vanuit de industrie, retail en overheid, waarvan meerdere leden actief deelnemen aan de Europese werkgroepen voor normontwikkeling. Tijdens de commissievergaderingen worden de laatste ontwikkelingen met betrekking tot nieuwe veiligheidseisen en testmethodes voor productnormen in ontwikkeling besproken en wordt het Nederlandse commentaar op ontwerpversies vastgelegd.

Experts gezocht

Leden van de Nederlandse normcommissie krijgen toegang tot het Europese normalisatiewerk. Experts en belanghebbenden die interesse hebben om lid te worden van de normcommissie worden uitgenodigd om contact op te nemen met Hein Goeyens, telefoon 015 2 690 02 96 of e-mailafc@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Consumentenzaken
Voor inhoudelijke vragen over Consumentenzakennormen en deelname aan normcommissies.

(015) 2 690 351

afc@nen.nl

Top normen Consumentenzaken

NEN Shop