Geslaagde en inspirerende vergadering Zwembaden bij Van Dorp installaties

23-03-2020 De NEN-commissie Zwembaden hield op donderdag 5 maart een vergadering in het Van Dorp Ontwikkelhuis. Een inspirerende leeromgeving, centraal gelegen in Nieuwegein (Utrecht), waar iedereen kan leren, ontspannen, werken en brainstormen. Er werd een korte presentatie over dit Ontwikkelhuis gegeven en na afloop was iedereen vrij om overal even een kijkje te nemen. De vergadering zelf was ook zeer geslaagd: er waren exceptioneel veel leden aanwezig, het verliep soepel, de sfeer was goed en de commissie heeft goede stappen gemaakt.

Om de veiligheid van zwembadvoorzieningen te borgen, zijn normen van groot belang. Om ongevallen te voorkomen, risico’s te beperken en kwalitatieve dienstverlening te verhogen. Normalisatie op het gebied van zwembaden richt zich op een verscheidenheid aan onderwerpen: glijbanen, drijfmiddel, ontwerp en beheer van zwembaden, hygiëne en accessoires. De normsubcommissie Zwembaden houdt zich bezig met het verzorgen van Nederlandse inbreng bij CEN betreffende normalisatie op gebied van veiligheidseisen en beproevingsmethoden voor (privé en publieke) zwembaden en zwembadvoorzieningen.

Herziening NPR 9200

Een van de onderwerpen dat aan bod kwam, was de herziening van NPR 9200 ‘Metalen ophangconstructies en bevestigingsmiddelen in zwembaden‘. Over de Nederlandse Praktijkrichtlijn werd een korte presentatie gegeven, waar een discussie uit ontstond. NPR 9200 gaat over het gebruik van roestvrijstaal in zwembaden. Bij de revisie van de NPR is besloten dat er geen RVS (nieuwbouw) boven één meter gebruikt mag worden in een zwembad. Nu is het alleen nog van belang dat er gekeken wordt of er overlap zit tussen deze NPR en de nieuwe Europese norm EN 13451-1 waar deze commissie mee bezig is.

Meer informatie

Wilt u ook invloed uitoefenen op Europese normen of meer informatie over deze norm(subcommissie): Gillian Herpers, clustermanager Agrofood & Consument, telefoon 015 2 690 351 of e-mail afc@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Consumentenzaken
Voor inhoudelijke vragen over Consumentenzakennormen en deelname aan normcommissies.

(015) 2 690 351

afc@nen.nl

Top normen Consumentenzaken

NEN Shop