Heldere afspraken over circulair textiel

18-09-2018 Circulaire sportschoenen, veiligheidshesjes van hergebruikt textiel, een jurk van gerecycled polyester: circulair lijkt het buzzword van de textielindustrie. Maar waar spreekt men precies over wanneer het over 'circulair textiel' gaat? En hoe is circulariteit aan te tonen? NEN nodigt belanghebbenden uit om mee te werken aan normen over dit onderwerp. Geïnteresseerden zijn welkom tijdens de kick off bijeenkomst 'Circulair Textiel' op 16 november bij NEN in Delft.

Uit vooronderzoek door NEN komt naar voren dat de vraag naar, en het aanbod van circulaire bedrijfskleding en zelfs van circulair textiel in het algemeen toeneemt. Er zijn vele initiatieven om circulariteit in de textielsector aan te jagen en op te schalen, maar men worstelt nog met het vaststellen van gemeenschappelijke termen en definities met betrekking tot circulair textiel.

Oprichting werkgroep

Met de oprichting van een Nederlandse werkgroep biedt NEN een platform voor de sector om:

  • algemene termen en definities op te stellen betreffende circulair textiel;
  • best practices binnen de circulair textiel supply chain te delen;
  • afspraken te maken over een zogeheten circulariteitsgehalte van textiel, de identificering hiervan en hoe dit naar de klant gecommuniceerd wordt.

Deze afspraken kunnen een basis vormen voor een latere Europese of internationale norm voor circulair textiel. Over de oprichting van deze Nederlandse werkgroep wordt tijdens de kick-offbijeenkomst van 16 november besloten.

Interesse?

Heeft uw organisatie belang bij duidelijke afspraken en terminologie betreffende circulair textiel? NEN komt graag in contact met textielproducenten, retailpartijen, onderzoeks- en kennisinstellingen. Voor meer informatie over dit voorstel en eventuele deelname kunt u contact opnemen met Merel Wagner, consultant AgroFood en Consument, telefoon
015 2 690 185, e-mail afc@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Consumentenzaken
Voor inhoudelijke vragen over Consumentenzakennormen en deelname aan normcommissies.

(015) 2 690 351

afc@nen.nl

Top normen Consumentenzaken

NEN Shop