ISO-normen voor avontuurlijke activiteiten

19-03-2014 Wildwaterkajakken, bergbeklimmen, mountainbiken en raften zijn avontuurlijke activiteiten die kunnen zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Maar al deze activiteiten zijn ook in meer of mindere mate risicovol. Veiligheid is daarom een belangrijk punt. ISO heeft een serie normen gepubliceerd voor het managen van de risico’s van avontuurlijke vrijetijdsactiviteiten.

ISO werkt aan een breed scala van normen op het gebied van toeristische dienstverlening. Dit varieert van recreatief duiken, golven, en jachthavens tot avontuurlijke vrijetijdsactiviteiten. ISO 21101:2014 Adventure tourism -- Safety management systems -- Requirements wordt binnenkort gepubliceerd. Deze ISO-normen voor deze avontuurlijke activiteiten zijn inmiddels gepubliceerd:

In de normen zijn afspraken vastgelegd op het gebied van risicomanagement, leiderschapscompetenties en informatievoorziening. De eerst norm in de serie beschrijft welke risico’s er zijn en hoe de aanbieder deze risico’s kan beperken. De tweede norm geeft aanwijzingen over welke competenties de begeleiders moeten beschikken. In de derde norm staat aangegeven wat de deelnemers moeten weten over de aangeboden activiteit.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hieke Reijnhoudt

(015) 2 690 351

agrofood&consument@nen.nl

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Consumentenzaken
Voor inhoudelijke vragen over Consumentenzakennormen en deelname aan normcommissies.

(015) 2 690 351

afc@nen.nl

Top normen Consumentenzaken

NEN Shop