Informatiebijeenkomst ‘Avontuurlijke vrijetijdsactiviteiten’

24-10-2019 Op dinsdag 5 november 2019 organiseert NEN een bijeenkomst over de ontwikkeling van een aantal internationale normen met betrekking tot avontuurlijke vrijetijdsactiviteiten. Tijdens deze bijeenkomst wordt er een toelichting gegeven op zowel de inhoud als de status van deze normen.

Afgelopen periode zijn er op internationaal niveau initiatieven genomen om nieuwe normen op het gebied van avontuurlijke vrijetijdsactiviteiten te ontwikkelen en te herzien. Deze normen hebben raakvlakken met avontuurlijke vrijetijdsactiviteiten, maar lopen zeer uiteen; van competenties van reisleiding tot en met duiken op 45 meter diepte.

Nationale normcommissie

Op basis van de eerste inventarisatie lijkt er voldoende animo om de volgende stappen te nemen om de ontwikkeling van internationale normen op dit gebied vanuit Nederland actief te volgen. Een van die stappen is de oprichting van een nationale normcommissie. Deze normcommissie gaat de ontwikkelingen van ISO-normen op het gebied van avontuurlijke vrijetijdsactiviteiten volgen en indien daar behoefte aan is zelf normen ontwikkelen.

Informatiebijeenkomst

De informatiebijeenkomst vindt plaats op dinsdag 5 november 2019 bij NEN in Delft. Tijdens deze bijeenkomst wordt niet alleen informatie gegeven over de voortgang en status van de normen, maar wordt er ook ingegaan op het normalisatieproces. U kunt zich tot en met 31 oktober 2019 aanmelden via afc@nen.nl. Deelname aan de informatiebijeenkomst is kosteloos.

Meer informatie

Voor informatie over normen op het gebied van avontuurlijke vrijetijdsactiviteiten of over het normalisatieproces, neem contact op met Erik Spits, consultant AgroFood & Consument, telefoon 015 26 90 351 of e-mail afc@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Consumentenzaken
Voor inhoudelijke vragen over Consumentenzakennormen en deelname aan normcommissies.

(015) 2 690 351

afc@nen.nl

Top normen Consumentenzaken

NEN Shop