Informatiebijeenkomst Europese normcommissie voor veren en dons

31-03-2016 Eind mei vindt in Treviso, Italië de volgende vergadering plaats van de nieuw opgerichte Europese normcommissie CEN/TC 443 ‘Feather and Down’. Deze normcommissie is opgericht om de bestaande Europese normen voor veren en dons te herzien. Op dinsdagmiddag 12 april organiseert NEN voor belanghebbenden een informatiemiddag over deze herziening.

Veren en dons worden onder andere toegepast als vulmateriaal in dekbedden, slaapzakken en winterjassen. In de loop van de voorbije jaren zijn diverse Europese normen voor veren en dons gepubliceerd. Daarin komen aspecten aan bod zoals: monsterneming (NEN-EN 1883), terminologie (NEN-EN 1885), etikettering in verband met de samenstelling van de vulling (NEN-EN 12934). Inmiddels zijn de huidige Europese normen aan herziening toe.

Informatiebijeenkomst

Nederlandse belanghebbenden die interesse hebben in de Europese normen voor veren en dons en daar een inhoudelijke bijdrage aan willen leveren, zijn van harte uitgenodigd om dinsdagmiddag 12 april deel te nemen aan de informatiebijeenkomst bij NEN in Delft.

Tijdens deze bijeenkomst wordt er geïnventariseerd welke deelnemers betrokken willen zijn bij de verdere ontwikkeling van deze Europese normen binnen CEN/TC 443. Vervolgens is er de mogelijkheid om feedback te geven op de voorgestelde herziening en de afhandeling van de binnengekomen commentaren, zodat dit kan worden meegenomen door de Nederlandse delegatie naar de komende vergadering.

Deelname aan de informatiebijeenkomst is kosteloos. Aanmelding vooraf is gewenst, omdat het aantal plaatsen beperkt is en kan door een mail te sturen
naar afc@nen.nl.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces: Hieke Reijnhoudt, consultant Agrofood & Consument, e-mail afc@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hieke Reijnhoudt.

(015) 2 690 224

afc@nen.nlVragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Consumentenzaken
Voor inhoudelijke vragen over Consumentenzakennormen en deelname aan normcommissies.

(015) 2 690 351

afc@nen.nl

Top normen Consumentenzaken

NEN Shop