Informatiebijeenkomst Europese normontwikkeling op het gebied van turn- en sportveldtoestellen

12-02-2016 Op Europees niveau worden er binnen een werkgroep bij CEN diverse normen ontwikkeld op het gebied van turn- en sportveldtoestellen. Vanuit Nederland wordt momenteel geen invloed uitgeoefend op dit proces en op de inhoud van de normen, terwijl er wel degelijk Nederlandse belanghebbenden zijn. NEN organiseert op dinsdagmiddag 23 februari van 13.30 uur tot 16.00 uur een informatiebijeenkomst om te inventariseren in hoeverre er in Nederland interesse is in het oprichten van een schaduwcommissie voor de CEN-werkgroep.

De werkgroep CEN/TC 136/WG 22 houdt zich onder andere bezig met normen op het gebied van:

  • Voetbal-, handbal- en hockeydoelen en basketbaltoestellen
  • Evenwichtsbalken, bruggen, springkasten, trampolines en ringen
  • Valmatten

Een volledig overzicht van de normen die binnen de werkgroep vallen vindt u hier:
CEN/TC 136/WG 22 - Gymnastic and playing field equipment

NEN is het Nederlandse normalisatie-instituut en als zodanig de toegangspoort tot de Europese normalisatie. Als deelnemer aan de Nederlandse schaduwcommissie oefent u direct invloed uit op de inhoud van voor uw vakgebied belangrijke normen. Zo zullen naar verwachting binnenkort normen op het gebied van verplaatsbare voetbaldoelen (EN 748), bruggen met gelijke en ongelijke liggers (EN 914 en EN 915) en springkasten (EN 916) worden herzien.

Meer informatie

Voor vragen over het normontwikkelingstraject of bij interesse in deelname aan de bijeenkomst: Joost Witsenburg of Charlotte Mosies, consultants Agrofood & Consument, telefoon (015) 2 690 351 of e-mail joost.witsenburg@nen.nl of charlotte.mosies@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor vragen over het normontwikkelingstraject of bij interesse in deelname aan de bijeenkomst: Joost Witsenburg of Charlotte Mosies, consultants Agrofood & Consument.

joost.witsenburg@nen.nl

(015) 2 690 351

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Consumentenzaken
Voor inhoudelijke vragen over Consumentenzakennormen en deelname aan normcommissies.

(015) 2 690 351

afc@nen.nl

Top normen Consumentenzaken

NEN Shop