Informatiebijeenkomst oprichting normcommissie e-sigaretten en e-liquids

21-04-2015 NEN houdt op 8 juni een informatiemiddag over het draagvlak voor een Nederlandse normcommissie voor e-sigaretten en e-liquids. De commissie zal de ontwikkeling van Europese normen voor elektronische sigaretten en gerelateerde e-liquids actief volgen en beïnvloeden door de Nederlandse inbreng te coördineren. Dat is nodig, want elektronische sigaretten worden steeds populairder.

Elektronische sigaretten worden steeds populairder. Toch zijn er nog geen normen voor het testen van de veiligheid van de apparaten of analysemethoden voor e-liquids. Daarom heeft CEN, het Europees normalisatie-instituut, in maart een nieuwe technische commissie opgericht voor het ontwikkelen van normen op het gebied van elektronische sigaretten en gerelateerde e-liquids.

Voor wie

Belanghebbende partijen, zoals fabrikanten en leveranciers van e-sigaretten en e-liquids en brancheorganisaties, maar ook directe gebruikers, zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden en hun mening te delen. Inschrijving is mogelijk tot 22 mei aanstaande. Bij voldoende draagvlak start de nog op te richten normcommissie eind juni 2015.

Programma

Tijdens deze bijeenkomst:

  • Geven Esigbond en Philip Morris International hun visie op de verwachte meerwaarde van normen op het gebied van e-sigaretten en e-liquids;
  • worden deelnemers geïnformeerd over de rol van de nationale normcommissie in relatie tot de Europese werkgroepen;
  • is er de mogelijkheid om feedback te geven op de scope en aanpak van de CEN/TC 437, zodat deze indien nodig aangepast kan worden;
  • wordt er geïnventariseerd welke deelnemers betrokken willen worden bij de ontwikkeling van de Europese norm.

Deelname aan de informatiemiddag is kosteloos en brengt geen verplichting tot deelname aan de NEN-normcommissie met zich mee.

Aanmelding en meer informatie

Bekijk het programma en/of meld u aan.
Voor inhoudelijke informatie over deze informatiemiddag of over het normalisatieproces kunt u contact opnemen met Juliane Eykelhoff, consultant Agrofood & Consument, telefoon (015) 2 690 235 of e-mail Juliane.Eykelhoff@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over deze informatiemiddag of over het normalisatieproces: Juliane Eykelhoff, consultant Agrofood & Consument.

(015) 2 690 235

Juliane.Eykelhoff@nen.nl

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Consumentenzaken
Voor inhoudelijke vragen over Consumentenzakennormen en deelname aan normcommissies.

(015) 2 690 351

afc@nen.nl

Top normen Consumentenzaken

NEN Shop