NEN te gast bij tattoo beurs Eindhoven

14-11-2017 NEN was op 4 november jl. te gast bij Tattoo Convention Eindhoven. Er werd gesproken met standhouders en bezoekers over het voorstel voor een Europese norm voor Veilig tatoeeren en Permanente Make-Up (PMU). Het voorstel stond open voor reacties tot 12 november, waarna de Nederlandse normcommissie heeft besloten welke commentaren ingediend worden namens Nederlandse belanghebbenden.

Met een Europese norm kunnen tatoeëerders en PMU-specialisten in heel Europa op dezelfde manier werken. Niet alleen is dit handig voor tatoeëerders en PMU-specialisten die internationaal werken, maar ook voor consumenten. Om meer belanghebbenden te informeren over de mogelijkheid tot meepraten, stonden enkele leden van de normcommissie op de Tattoo Convention Eindhoven.

Veilig werken

In Nederland bestaat al een richtlijn voor Veilig tatoeeren en PMU. Samen met de Britse en Duitse staat de Nederlandse richtlijn aan de basis van de Europese norm. Veilig werken is belangrijk voor vertrouwen in de branche en volksgezondheid.

Belangrijkste voorgestelde wijzigingen

Ook werden belanghebbenden geïnformeerd over de belangrijkste voorgestelde wijzigingen tijdens een bijeenkomst bij het RIVM op 30 oktober. Bijna 40 personen spraken over de opleiding voor tatoeëerders en PMU, steriele inkt cupjes, het verdwijnen van ‘single use’ verpakkingen voor vaseline en de leeftijd waarop je een tatoeage mag laten aanbrengen.

Commentaar

De Nederlandse normcommissie bestaat uit bijna 20 vertegenwoordigers van onder meer de tatoeëer- en PMU-branches, overheid en leveranciers van aanhangende producten. De Nederlandse normcommissie wilde graag belanghebbenden buiten de commissie ook de mogelijkheid geven om mee te lezen voordat de norm wordt gepubliceerd. De commentaartermijn is inmiddels verstreken. De normcommissie besluit welke commentaren zullen worden ingediend richting de Europese technische commissie.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze norm: Thamar Zijlstra, Consultant Normontwikkeling, telefoon 015 2 690 154 of e-mail afc@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Consumentenzaken
Voor inhoudelijke vragen over Consumentenzakennormen en deelname aan normcommissies.

(015) 2 690 351

afc@nen.nl

Top normen Consumentenzaken

NEN Shop