NVWA en Marktplaats werken samen tegen verboden producten

04-02-2019 De NVWA en Marktplaats gaan samenwerken om handel in illegale producten tegen te gaan. Zij tekenden daartoe onlangs een samenwerkingsdocument met afspraken die helpen advertenties met verboden waar zoveel mogelijk te weren van de handelssite. De samenwerking gaat officieel op 1 maart van start.

De twee partijen zetten zich samen in voor betere voorlichting en toezicht. Daarbij gaat het om handel in verboden consumentenproducten en levensmiddelen, voedingssupplementen, chemicaliƫn, dieren, diensten en planten.

Preventie
Marktplaats zal vanaf 1 maart kopers en aanbieders er nog scherper op wijzen dat aangeboden producten en diensten moeten voldoen aan wetgeving en dat de NVWA hierop controleert. Als NVWA inspecteurs verboden aanbod aantreffen op Markplaats, melden zij dat aan de handelssite. Marktplaats zorgt er vervolgens voor dat de advertenties met voorrang worden verwijderd, waarbij de verkoper gewezen wordt op de melding van de NVWA ('Notice and Take Down procedure'). Met behulp van een door Marktplaats en de NVWA samen gedefinieerde trefwoordenlijst worden verboden aanbiedingen automatisch verwijderd. Ook worden de accounts van aanbieders tegen wie de NVWA meerdere meldingen heeft gedaan door Marktplaats geblokkeerd.

Bron: www.nvwa.nl

Eerder door u bekeken

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Consumentenzaken
Voor inhoudelijke vragen over Consumentenzakennormen en deelname aan normcommissies.

(015) 2 690 351

afc@nen.nl

Top normen Consumentenzaken

NEN Shop