Neem informatiebeveiliging serieus!

21-10-2014 In een experiment waarbij een ‘geïnfecteerde’ wifi-hotspot centraal stond, deelden nietsvermoedende burgers hun internetverkeer, persoonlijke gegevens, de inhoud van hun mails en gingen akkoord met bijzondere voorwaarden waarbij ze hun eerstgeboren kind zouden ruilen voor wifi-toegang. Het omspringen met gevoelige informatie is, zo blijkt uit dit onderzoek maar weer eens, bijzonder belangrijk. Ook voor uw organisatie!

Informatie is in veel gevallen het meest waardevolle bezit van een organisatie. Om de bedrijfsvoering veilig te stellen moet de informatie goed beveiligd zijn. Klanten verwachten van uw organisatie dat privacygevoelige informatie zorgvuldig behandeld wordt.

Mens en ict
Bij de implementatie van ISO 27001 staat de mens centraal, zowel binnen als buiten de organisatie. Informatiebeveiliging is namelijk niet alleen een ict-aangelegenheid. Veel risico's hebben te maken met de menselijke factor. Goede informatiebeveiliging is vooral ook bewustwording van al uw medewerkers (zowel op de werkvloer als op managementniveau). Technische hulpmiddelen zijn immers niets waard als ze niet of op een verkeerde wijze worden gebruikt.

Actiepakket

NEN heeft een nieuw actiepakket voor informatiebeveiliging. De populaire normen voor informatiebeveiliging: NEN-ISO/IEC 27001 en NEN-ISO/IEC 27002 zijn herzien. U kunt beide normen nu tijdelijk met meer dan 15% korting bestellen.

Eerder door u bekeken

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Consumentenzaken
Voor inhoudelijke vragen over Consumentenzakennormen en deelname aan normcommissies.

(015) 2 690 351

afc@nen.nl

Top normen Consumentenzaken

NEN Shop