Nieuwe norm voor veiligheidseisen elektronische sigaretten gepubliceerd

06-02-2019 Er is een nieuwe norm voor elektronische sigaretten gepubliceerd. ‘NVN-CEN/TS 17287:2019 en - Requirements and test methods for electronic cigarette devices’. De norm beschrijft veiligheidseisen en beproevingsmethoden voor elektronische sigaretten.

NVN-CEN/TS 17287 is van toepassing op elektronische sigaretten en vergelijkbare artikelen waarbij inhalatie plaatsvindt. De norm geldt voor zowel nicotinehoudende als niet-nicotinehoudende producten. De norm behandelt de minimale veiligheids- en technische eisen die bij elektronische sigaretten en aanverwante producten komen kijken.

De norm is inmiddels de derde die gaat over elektronische sigaretten. Eerder waren er al de Nederlandse praktijkrichtlijn ‘CEN/TR 17236:2018 Electronic cigarettes and e-liquids - Constituents to be measured in the aerosol of vaping products' en de ISO methode ‘NEN-ISO 20768 - Dampers en e-liquids - routinematig afdampen – Definities en standaard condities’.

Praat mee
De Europese Commissie staat achter het normalisatieproces op Europees (CEN) en mondiaal niveau (ISO) en steunt daarmee landelijke participatie van alle belanghebbenden. De Nederlandse normcommissie werkt actief mee aan het ontwikkelen van Europese gestandaardiseerde methoden voor elektronische sigaretten en e-liquids.

Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? De normcommissie 'Elektronische sigaretten en E-liquids' houdt zich bezig met de normalisatie van veiligheidseisen en beproevingsmethoden voor elektronische sigaretten en gerelateerde e-liquids met of zonder nicotine.

Meer informatie

Voor informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces: neem contact op met Juliane Eykelhoff, NEN Consultant AgroFood & Consument, telefoon (015) 2 690 235 of e-mail juliane.eykelhoff@nen.nl.

Norm

NVN-CEN/TS 17287:2019 en

Elektronische sigaretten - Veiligheidseisen en beproevingsmethoden

Meer informatie over deze norm

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor meer informatie: Juliane Eykelhoff, consultant Agrofood & Consument.

juliane.eykelhoff@nen.n

(015) 2 690 235

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Consumentenzaken
Voor inhoudelijke vragen over Consumentenzakennormen en deelname aan normcommissies.

(015) 2 690 351

afc@nen.nl

Top normen Consumentenzaken

NEN Shop