Nieuwe normsubcommissie Risicoanalyse sport en recreatie

06-07-2020 Vanuit ISO ligt er een normontwerp voor de ontwikkeling van een nieuwe norm. Het zijn verschillende richtlijnen die toegepast kunnen worden om de voordelen en risico’s bij sport en recreatieve activiteiten te bepalen. Er wordt, vanuit Nederland, een normsubcommissie opgezet om het werk te kunnen volgen en invloed uit te oefenen op de inhoud van de norm.

Sport en recreatieve activiteiten zijn een belangrijk onderdeel van het leven voor veel mensen. Naast de mentale en fysieke voordelen, bevordert het ook het sociale contact en het algemene welzijn. Ook kunnen er risico’s aan verbonden zijn. Deze norm zal helpen om de verschillende vormen van activiteiten op een gestructureerde manier te analyseren.

Verschillende richtlijnen

ISO/TC 83/WG 6 ‘Hazard identification and risk assessment’ werkt aan een voorstel voor een nieuwe norm, omdat er vraag is naar een systeem waar de voordelen en risico’s ingevuld kunnen worden. Bij de ontwikkeling van de norm wordt er gefocust op het specificeren van de voordelen en risicoanalyses voor sport en andere recreatieve activiteiten (en apparatuur). Doordat de activiteiten zo van elkaar verschillen worden er verschillende richtlijnen opgesteld voor de risicoanalyse. Op deze manier kan er op een gelijkwaardige manier gekeken worden naar bijvoorbeeld mountainbiken en wandelen.

Deelname vanuit Nederland

De normsubcommissie ‘Risicoanalyse sport en recreatie’ is opgericht om het werk van ISO/TC 83/WG 6 te volgen. Op deze manier kan er invloed uitgeoefend worden op de inhoud van de norm. Als lid van de normsubcommissie is het zelfs mogelijk om als expert lid te worden van ISO/TC 83/WG 6 en mee te werken aan de ontwikkeling van de norm.

Meer informatie

Voor informatie: neem contact op met NEN Klantenservice, telefoon 015 2 690 391 of e-mail klantenservice@nen.nl.

Voor informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces: Suzanne de Jonge, consultant, telefoon 015 2 690 552 of e-mail afc@nen.nl.

Meepraten over de inhoud van normen

Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? De normcommissie ‘Risicoanalyse sport en recreatie’ houdt zich bezig met het volgen van internationale ontwikkelingen van normen rondom risicoanalyse van sport en recreatieve activiteiten. Stuur voor deelname aan of meer informatie over deze commissie een mail naar afc@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Consumentenzaken
Voor inhoudelijke vragen over Consumentenzakennormen en deelname aan normcommissies.

(015) 2 690 351

afc@nen.nl

Top normen Consumentenzaken

NEN Shop