Nieuwe voorzitter normcommissie ‘Kinderartikelen’ gezocht

15-09-2015 Normalisatie van kinderartikelen staat dit jaar 25 jaar in het takenpakket van NEN en is in die jaren enorm gegroeid. Jan Pieter Vos is vanaf het begin de drijvende kracht achter de normcommissie ‘Kinderartikelen’ geweest als zeer betrokken voorzitter. Na 25 jaar voorzitterschap is de commissie nu op zoek naar een nieuwe voorzitter. Geïnteresseerde partijen die zich hiervoor kandidaat willen stellen, kunnen zich tot 30 oktober melden bij NEN.

Vos’ lijst van verdiensten voor de commissie is lang, zo zeggen de commissieleden. “Door de jaren heen heeft hij de normcommissie laten groeien, waardoor er een gezond aantal leden is. Op Europees niveau heeft hij in meerdere werkgroepen en in de plenaire vergaderingen het Nederlandse belang goed vertegenwoordigd.” In zijn interview met Babywereld beschrijft hij zijn ervaringen en verdiensten met het normcommissiewerk in Nederland.

Vakbekwaam en betrokken

De commissie zoekt bij voorkeur iemand die betrokken is bij normalisatie en zich actief wil inbrengen in de verschillende Europese werkgroepen op het gebied van kinderartikelen. De grote diversiteit aan onderwerpen en de uiteenlopende belangen van leden binnen de normcommissie ‘Kinderartikelen’ maakt het als voorzitter uitdagend om iedereen betrokken en enthousiast te houden voor het normalisatiewerk. Tijdens de eerstvolgende commissievergadering op 3 november, zal de nieuwe voorzitter worden benoemd.

Duidelijker stem laten horen

De nieuwe secretaris van de normcommissie, Juliane Eykelhoff, vindt het belangrijk de Nederlandse stem op Europees niveau meer te laten horen. “In de diverse Europese werkgroepen zie ik te vaak dat weinig landen op dit niveau invloed uitoefenen op de inhoud van de normen.” Hierin wil zij de normcommissie en de nieuwe voorzitter actief ondersteunen. “Door duidelijk commentaar of input te leveren, kun je ervoor zorgen dat de normen optimaal aansluiten bij Nederlandse producten, kennis, ervaring, gewoonten, technologie en afzetmarkten. Bovendien kunnen wij dan als Nederland een serieuze en belangrijke partner blijven.”

Meer informatie

Belanghebbende partijen en geïnteresseerden die zich kandidaat willen stellen als voorzitter of die lid willen worden van de normcommissie, kunnen contact opnemen met Juliane Eykelhoff, secretaris commissie ‘Kinderartikelen’, telefoon: (015) 2 690 235 of e-mail juliane.eykelhoff@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Juliane Eykelhoff, secretaris commissie ‘Kinderartikelen’.

juliane.eykelhoff@nen.nl

(015) 2 690 235

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Consumentenzaken
Voor inhoudelijke vragen over Consumentenzakennormen en deelname aan normcommissies.

(015) 2 690 351

afc@nen.nl

Top normen Consumentenzaken

NEN Shop