Norm testen chemisch speelgoed aangescherpt!

23-11-2015 Sinterklaas is weer in het land. Natuurlijk heeft de Goedheiligman veiligheid van het speelgoed hoog in het vaandel. Hij kan daarbij vertrouwen op NEN, dat zijn kennis op het gebied van veilig speelgoed blijft uitbreiden. Zo weet hij dat onlangs de herziening is afgerond van de norm NEN-EN 71-5:2015 voor het testen van chemisch speelgoed (sets).

Onder die herziene norm vallen bijvoorbeeld setjes voor het maken van gipsafdrukken of dozen voor het maken van versiersels van krimpplastic. Voor de diverse typen speelgoed (sets) beschrijft de norm NEN-EN 71-5:2015 onder andere welke markeringen, eerste hulp aanwijzingen en veiligheidsaanwijzingen bij het speelgoed geleverd moeten worden. Daarnaast beschrijft de norm hoe getest moet worden om het gehalte aan gevaarlijke en chemische stoffen te bepalen, die bij de set worden meegeleverd.

Meepraten?
De Nederlandse bijdrage aan de norm wordt bepaald door de normcommissie Veiligheid van speelgoed. Wilt u meer weten hoe u aan de volgende revisie kan bijdragen of aan andere normen op het gebied van veiligheid van speelgoed? Neem dan contact op met NEN, afc@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie of deelnemen

Voor inhoudelijke informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces: NEN consumenten zaken

(015) 2 690 178

afc@nen.nl

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Consumentenzaken
Voor inhoudelijke vragen over Consumentenzakennormen en deelname aan normcommissies.

(015) 2 690 351

afc@nen.nl

Top normen Consumentenzaken

NEN Shop