Norm voor meten snelheid digitale camera's

21-03-2013 In de begintijd van de digitale fotografie gebeurde het regelmatig: De camera gepakt duurde het even voordat het beeld daadwerkelijk werd gepakt voor de foto en dus stond niet de sprong maar de landing erop of waren de eerste pasjes alweer voorbij.

Een fotograaf die veel bewegende objecten vastlegt doet er goed aan zijn digitale camera te vergelijken op specificaties over de snelheid.

Met de nieuwe NEN-ISO 15781:2013 voor fotografie zijn meetmethoden vast gelegd om op een viertal variabelen te meten hoe snel de camera is. Hiermee is zowel voor fabrikanten als kopers op eenduidig wijze productvergelijking mogelijk.

Hierbij gaat het om de vertraging in werkelijke opname (veroorzaakt door o.a. focussen) nadat de opname is ingezet. Daarnaast zijn de vertraging in het daadwerkelijke openen van de sluiter, maar ook de snelheid waarmee foto’s in sequentie genomen kunnen worden te meten aspecten. Tot slot is de norm geschikt om de opstart tijd van de camera te meten.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze norm en/of onderwerp, kunt u contact opnemen met NEN Consumentenzaken via consumentenzaken@nen.nl

Eerder door u bekeken

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Consumentenzaken
Voor inhoudelijke vragen over Consumentenzakennormen en deelname aan normcommissies.

(015) 2 690 351

afc@nen.nl

Top normen Consumentenzaken

NEN Shop