Normcommissie voor e-sigaretten in oprichting

03-08-2015 Er komt een nationale normcommissie over elektronische sigaretten en E-liquids. De beleidscommissie ‘Consumentenzaken’ heeft in haar plenaire vergadering van 3 juli 2015 het voorstel tot oprichting van deze commissie unaniem aangenomen.

Er zijn geen Europese normen op het gebied van elektronische sigaretten en e-liquids. In de nieuwe versie van de Tobacco Product Directive (TPD) wordt echter expliciet verwezen naar e-sigaretten. Om de implementatie van de TPD te ondersteunen zijn gestandaardiseerde methoden noodzakelijk. Normen bieden zekerheid aan consumenten, dat in Europa gekochte producten voldoen aan de veiligheidsrichtlijnen. Het grote voordeel van Europese afspraken is het verlagen van technische handelsbelemmeringen en de openstelling van de markten in heel Europa.

Invloed uitoefenen

Nederland heeft, via NEN, een bepalende invloed in de Europese normalisatie. In deze positie kan de Nederlandse sector borgen dat Europese normen optimaal aansluiten bij Nederlandse producten, kennis, ervaring, gewoonten, technologie en afzetmarkten. De Normcommissie ‘elektronische sigaretten en e-liquids’ is instrumenteel voor de consolidatie van de Nederlandse positie in CEN en ISO.

Praat mee!
In de Nederlandse normcommissie zijn alle verschillende partijen vertegenwoordigd die belang hebben bij standaarden voor elektronische sigaretten en e-liquids. Zowel de industrie, retail, kennisinstellingen, overheid als ook de consumenten maken deel uit van de commissie. Heeft u interesse om actief aan het normalisatieproces op het gebied van e-sigaretten en e-liquids mee te werken? Neem dan contact op met Juliane Eykelhoff (juliane.eykelhoff@nen.nl)

Of.. wordt u de voorzitter?
Voorzitter gezocht ... de commissie is nog op zoek naar een onafhankelijke voorzitter. De voorzitter is belast met de algemene leiding van de normcommissie. Solliciteren op deze functie is mogelijk tot 1 september 2015. Bekijkt u het profiel.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over deze informatiemiddag of over het normalisatieproces kunt u contact opnemen met Juliane Eykelhoff, consultant Agrofood & Consument, telefoon (015) 2 690 235 of e-mail Juliane.Eykelhoff@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over deze informatiemiddag of over het normalisatieproces: Juliane Eykelhoff, consultant Agrofood & Consument.

(015) 2 690 235

Juliane.Eykelhoff@nen.nl

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Consumentenzaken
Voor inhoudelijke vragen over Consumentenzakennormen en deelname aan normcommissies.

(015) 2 690 351

afc@nen.nl

Top normen Consumentenzaken

NEN Shop