Ook cosmetica moet aan productie-eisen voldoen

08-10-2019 De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit hanteert NEN-EN-ISO 22716 om te bekijken of cosmetische producten op de Europese markt voldoen aan de Good Manufacturing Practices (GMP).

NEN-EN-ISO 22916 bevat de basisprincipes voor toepassing van GMP in faciliteiten die afgewerkte cosmetica produceren. Dat is belangrijk omdat de verordening Cosmetica (EC 1223/2009) stelt dat alle cosmetische producten moeten voldoen aan de GMP.

De norm geeft advies voor het beheer van allerlei factoren die gevolgen hebben voor de productkwaliteit. Denk daarbij aan menselijke, administratieve of technische aspecten.

 

Scope

De norm is bedoeld voor productie-, opslag-, verpakkings-, test- en transportprocessen. Dat betekent dat bijvoorbeeld onderzoek en ontwikkeling en het distribueren van afgewerkte cosmetica er niet onder vallen. Dat geldt ook voor de veiligheid van productiemedewerkers of duurzaamheid.

Meer dan productcriteria en productie-eisen

De norm doet meer dan het integreren van productcriteria en eisen voor de productie van goederen. Zo maakt hij het voor de organisatie mogelijk om de kwaliteits- en veiligheidseisen van de toeleveringsketen te beheren en te waken over de gevaren en risico's van cosmetica. Implementatie van de norm is gemakkelijk, ongeacht omvang, complexiteit of naleving van wettelijke eisen. Met de norm zorgt u ervoor dat uw organisatie de wet naleeft.

Eerder door u bekeken

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Consumentenzaken
Voor inhoudelijke vragen over Consumentenzakennormen en deelname aan normcommissies.

(015) 2 690 351

afc@nen.nl

Top normen Consumentenzaken

NEN Shop