Roland Garros van start; normen voor tennis

27-05-2013 De spanning op de tennisbaan stijgt nu Roland Garros weer is begonnen. Van zondag 26 mei tot en met zondag 9 juni staan de beste tennissers van de wereld tegenover elkaar in Parijs. Vandaag is het de beurt aan de Nederlandse tennissers Igor Sijsling en Robin Haasse om zich te bewijzen.

Om ervoor te zorgen dat er veilig gesport kan worden en de kwaliteit van sportartikelen te waarborgen zijn normen van groot belang. Normalisatie op het gebied van sportartikelen gaat onder andere in op kwaliteitseisen (bijvoorbeeld: breekt een racket niet te snel) en veiligheidseisen (bijvoorbeeld: glij je niet te snel uit op een sportvloer). Deze aspecten kunnen van toepassing zijn op een diversiteit aan sporten, bijvoorbeeld teamsporten zoals voetbal en hockey of andere sporten zoals bergbeklimmen en tennis. Normalisatie in de sport heeft betrekking op de producten waarmee, waarin of waarop wordt gesport. Spelregels vallen in het algemeen onder de verantwoordelijkheid van (internationale) sportbonden.

Tennisnormen

Voor tennis is een aantal (internationale) normen ontworpen. NEN-EN-ISO 11416:1995 specificeert onderdelen van tennisrackets en beschrijft de gebruikte terminologie. De norm bevat ook testmethodes voor het meten van bepaalde leer parameters van de tennisrackets en geeft richtlijnen voor de aanduiding van deze parameters. NEN-EN 1510:2004 specificeert de functionele en de veiligheidseisen alsook testmethodes van tennistoestellen, zoals het tennisnet, die zowel binnen als buiten worden gebruikt.

Meer informatie

Voor meer informatie over de normalisatie van tennis- en andere sportnormen: Charlotte Moisies, consultant Consumentenzaken, telefoon (015) 2 690 133 of e-mail charlotte.moisies@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Consumentenzaken
Voor inhoudelijke vragen over Consumentenzakennormen en deelname aan normcommissies.

(015) 2 690 351

afc@nen.nl

Top normen Consumentenzaken

NEN Shop