Schaduwcommissie fitnesscentra van start

23-09-2016 Op Europees niveau zijn er nog geen normen voor fitnesscentra. Aan het opvullen van dit hiaat wordt momenteel hard gewerkt. Zo wordt er in Nederland een spiegelcommissie gevormd over dit onderwerp, die de werkzaamheden van zijn Europese equivalent nauw in de gaten houdt.

"Het gaat dan niet over de normen voor de toestellen die in het fitnesscentrum staan, maar over de kwaliteit van de dienstverlening. Zo komen vragen aan bod zoals hoeveel medewerkers er aanwezig moeten zijn, wat hun kwalificaties moeten zijn, wat nu precies een fitnesscentrum is (valt een individuele trainer die buiten les geeft daar ook onder?) et cetera.

Het mooie is dat onlangs Europa's grootste partij op het gebied van fitnesscentra, het Nederlandse Basic Fit, zich heeft gevoegd bij de deelnemers aan de schaduwcommissie. Dat is een goeie zaak, want nu zullen waarschijnlijk andere partijen snel volgen om samen een zo groot mogelijk kennisveld en draagvlak op dit gebied te realiseren. Daarvan profiteren niet alleen de sportschoolhouders maar ook de consumenten op den duur."

Meer informatie

Voor vragen over het normontwikkelingstraject of bij interesse in deelname aan de bijeenkomst: Joost Witsenburg consultant Agrofood & Consument, telefoon (015) 2 690 351 of e-mail joost.witsenburg@nen.nl.
Gerelateerde berichten

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joost Witsenburg consultant Agrofood & Consument.

joost.witsenburg@nen.nl

(015) 2 690 351

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Consumentenzaken
Voor inhoudelijke vragen over Consumentenzakennormen en deelname aan normcommissies.

(015) 2 690 351

afc@nen.nl

Top normen Consumentenzaken

NEN Shop