Vinçotte Nederland geen keuringsinstelling attractie- en speeltoestellen meer

19-03-2018 TÜV Nederland heeft per 1 februari 2018 alle inspectieactiviteiten voor attractie- en speeltoestellen van Vinçotte Nederland overgenomen. Het ministerie van VWS trekt de aanwijzing van Vincotte Nederland als aangewezen keuringsinstantie (AKI) in per 2 mei 2018. Het bedrijf zal daarmee ook niet meer deelnemen aan NSC 330 136 00 ‘Speeltoestellen’.

De keuringen bij Vinçotte Nederland aangevraagd voor 1 februari 2018, moet Vinçotte afhandelen. Ook moet Vinçotte het certificaat van goedkeuring leveren en de attractie registreren in het Register attractietoestellen en speeltoestellen (RAS). Wel mag Vinçotte externe deskundigheid inhuren, bijvoorbeeld van een andere AKI.

Na 1 februari 2018

Vinçotte Nederland behandelt geen aanvragen meer voor keuringen die na 1 februari zijn aangemeld. Dossiers mogen alleen met toestemming van de opdrachtgever van de keuringen aan een andere AKI worden overgedragen. De opdrachtgever van de keuringen is vrij in de keuze van de AKI. De certificaathouders mogen zelf kiezen door welke keuringsinstantie zij de werkzaamheden in de toekomst willen laten uitvoeren.

Bron: NVWA

Eerder door u bekeken

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Consumentenzaken
Voor inhoudelijke vragen over Consumentenzakennormen en deelname aan normcommissies.

(015) 2 690 351

afc@nen.nl

Top normen Consumentenzaken

NEN Shop