Voorzitter normcommissie 'Zwembaden' gezocht

04-05-2017 De normcommissie 'Zwembaden' houdt zich bezig met normalisatie van veiligheidseisen en beproevingsmethoden voor publieke zwembaden en zwembadvoorzieningen. De commissie bestaat uit experts uit de zwembadbranche. Vanwege een carrière-switch van de voormalige voorzitter, is de commissie op zoek naar een nieuwe voorzitter.

De belangrijkste taak van de leden (waaronder ook de voorzitter en de secretaris) is het leveren van een actieve bijdrage aan de werkzaamheden van de commissie vanuit hun eigen specifieke deskundigheid en belang. De voorzitter is berust met de algemene leiding van de normcommissie. De voorzitter heeft daarnaast een duidelijke visie op de nationale en Europese ontwikkelingen op het gebied van zwembaden.

Evenwichtig standpunt innemen

Met ondersteuning van het NEN-secretariaat draagt de voorzitter de uitgangspunten van normalisatie uit naar de commissie. Anderzijds is de voorzitter het gezicht van de commissie bij externe communicatie. Daarvoor is een gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen van belang, evenals goede communicatieve eigenschappen. Als voorzitter is het belangrijk om informatie te kunnen abstraheren en een evenwichtig standpunt in te nemen.

Normen op het gebied van zwembaden

Op dit moment werkt de normcommissie aan de volgende normen:

Om het Nederlandse standpunt op deze normen in Europa over te brengen, vergadert de normcommissie twee keer per jaar. De voorzitter participeert vervolgens actief in overleggen op Europees niveau van de technische commissie 'Swimming Pools'.

Meer informatie

Herkent u zichzelf in het bovengenoemde profiel? Neem dan contact op met Gillian Herpers, Consultant AgroFood & Consument, telefoon (015) 2690 444 of e-mail afc@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Top normen Consumentenzaken

NEN Shop

Vandaag meest bekeken bij Consumentenzaken

NEN Shop