Vuurtje normcommissie ‘Aanstekers’ brandt weer

07-04-2017 De normcommissie ‘Aanstekers’ heeft sinds 15 maart zijn actieve werkzaamheden als spiegelcommissie van ISO/TC61/SC4/WG10 ‘Lighters’ weer opgepakt. De aanleiding hiervoor zijn de recente innovatieve ontwikkelingen op het gebied van vlamhoogtereductie, die binnenkort besproken zullen worden.

Op 18 april komt de technische task force in Las Vegas bij elkaar om de onderzoeksresultaten van de nieuwste technologie op dit gebied verder te bespreken. Ook batterij gestuurde non-flame technologie zal aan de orde komen.

Meepraten?
Wilt u als belanghebbende meepraten over de ontwikkelingen van normen op dit gebied? De normcommissie ‘Aanstekers’ houdt zich bezig met normalisatie van veiligheidseisen en beproevingsmethoden op internationaal niveau. De Nederlandse normcommissie bepaalt het Nederlandse standpunt op Europese normteksten van verschillende onderwerpen.

De eerste (virtuele) normcommissievergadering zal begin juni gepland worden. Daar bespreekt men de uitkomsten van de Las Vegas vergadering. Ook bereidt men het Nederlandse standpunt voor de plenaire vergadering in Seoul in September 2017 voor.

Stuur voor deelname of meer informatie over deze commissie een email naar afc@nen.nl.

Praat mee!

Indien u interesse heeft om lid te worden van de normcommissie Aanstekers kunnen contact opnemen met de secretaris van de normcommissie Juliane Eykelhoff, telefoon: (015) 2 690 235 of e-mail juliane.eykelhoff@nen.nl.Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Juliane Eykelhoff, secretaris commissie ‘Kinderartikelen’.

juliane.eykelhoff@nen.nl

(015) 2 690 235

Top normen Consumentenzaken

NEN Shop

Vandaag meest bekeken bij Consumentenzaken

 • 1

  ASTM F3118-17a

  Standard Consumer Safety Specification for Infant Inclined Sleep Produ...

 • 2

  NEN-EN 14988:2017 en

  Hoge kinderstoelen - Deel 2: Eisen en beproevingsmethoden

 • 3

  ASTM F3021-17

  Standard Specification for Universal Design of Fitness Equipment for I...

 • 4

  ISO 25649-6:2017 en

  Opblaasbare vrijetijdsartikelen voor gebruik op en in het water - Deel...

NEN Shop