Yvonne Lievens is de nieuwe voorzitter normcommissie Kinderartikelen

23-11-2015 Normalisatie van kinderartikelen staat dit jaar 25 jaar in het takenpakket van NEN en is in die jaren enorm gegroeid. Jan Pieter Vos is vanaf het begin de drijvende kracht achter de normcommissie Kinderartikelen geweest als de zeer betrokken voorzitter. In april nam hij afscheid en werd hij opgevolgd door Yvonne Lievens.

Vos' lijst van verdiensten voor de commissie is lang, zo zegt zijn opvolgster. "Door de jaren heen heeft hij de normcommissie laten groeien, waardoor er een gezond aantal leden is. Op Europees niveau heeft hij in meerdere werkgroepen en op TC niveau het Nederlandse belang vertegenwoordigd." Na 25 jaar voorzitterschap volgt Lievens hem op. "Ik wil graag plaats maken voor een nieuwe generatie veiligheidsspecialisten die hartstikke goed zijn en een kans verdienen", aldus de scheidend voorzitter.

Vakbekwaam en betrokken
Lievens is momenteel werkzaam als Quality & Compliance Engineer bij Mattel en daarvoor werkzaam geweest bij onder andere V&D en Consument en Veiligheid. Lievens is al jarenlang betrokken bij normalisatie en werd door haar vakbekwaamheid en betrokkenheid bij de verschillende Europese werkgroepen unaniem door de normcommissie op 3 november als nieuwe voorzitter aan de beleidscommissie voorgedragen. De grote diversiteit aan onderwerpen en de uiteenlopende belangen van leden binnen de normcommissie Kinderartikelen maakt het voor de nieuwe voorzitter uitdagend om iedereen betrokken en enthousiast te houden voor het normalisatiewerk.

Duidelijker stem laten horen
Lievens wil de Nederlandse stem op Europees niveau meer laten horen, zegt zij: "Als nieuwe voorzitter van de normcommissie wil ik mezelf ten doel stellen om duidelijker, vaker en met meer structuur op Europees niveau onze Nederlandse stem te laten horen over de vele onderwerpen die wij volgen. Als expert in diverse Europese werkgroepen zie ik te vaak dat een paar landen op Europees niveau invloed uitoefenen op de inhoud van de normen, en zo de normen voor heel Europa bepalen. Door actief commentaar of input te leveren kun je ervoor zorgen, dat de normen optimaal aansluiten bij Nederlandse producten, kennis, ervaring, gewoonten, technologie en afzetmarkten. Ook zal ik blijven proberen om binnen de diverse Europese werkgroepen actief te blijven namens NEN. Zo kan ik als voorzitter van de Nederlandse normcommissie de Nederlandse leden goed informeren en adviseren over wat er op Europees niveau speelt en op die manier als Nederland een serieuze en belangrijke partner blijven."

Meer informatie

De eerstvolgende commissievergadering met de nieuwe voorzitter Yvonne Lievens staat in maart 2016 ter voorbereiding van de jaarlijkse plenaire vergadering van der CEN/TC 252 "Child use and care articles" in Nederland gepland.

Indien u interesse heeft om lid te worden van de normcommissie kunnen contact opnemen met de secretaris van de normcommissie Juliane Eykelhoff, secretaris commissie ‘Kinderartikelen’, telefoon: (015) 2 690 235 of e-mail juliane.eykelhoff@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Juliane Eykelhoff, secretaris commissie ‘Kinderartikelen’.

juliane.eykelhoff@nen.nl

(015) 2 690 235

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Consumentenzaken
Voor inhoudelijke vragen over Consumentenzakennormen en deelname aan normcommissies.

(015) 2 690 351

afc@nen.nl

Top normen Consumentenzaken

NEN Shop