Nieuwsberichten Energie & Distributie

Horizontale normen zorgen voor een betere integratie en ondersteunen de biobased industrie

14-12-2018 Hoe zorgen normen ervoor dat innovatie volledig wordt benut in de bio-based industrie? In alle onderdelen van de biobased markt worden normen gebruikt. Zowel voor een specifiek product als voor toepassing, afhankelijk van de sector of waardeketen waarin het gebruikt wordt.

Lees meer

Handleiding voor energiedata-uitwisseling beschikbaar

11-12-2018 Voor het succesvol managen van energieverbruik in een organisatie is eerder dit jaar NEN-EN-ISO 50001 gepubliceerd. Om elke verbeter- of besparingsstap goed uit te voeren is informatie nodig. De nieuwe ISO/TS 50008 is een handige richtlijn voor bedrijven waar de gegevens over het beheer van hun energie niet gemakkelijk te achterhalen is.

Lees meer

MBA in één dag (de finale) + NEN Masterclass voor QHSE-professionals

10-12-2018 Na 15 jaar, 20 duizend deelnemers en sessies in 8 landen stopt MBA in één dag®. Op 16 april 2019 is de finale editie. In samenwerking met DenkProducties en Ben Tiggelaar organiseert NEN voor de 3e en laatste keer een verdieping op het seminar MBA in één dag met een, op maat gemaakte, NEN Masterclass voor de QHSE-professional op 14 mei. Bij inschrijving voor het seminar MBA in één dag krijgt u deze NEN Masterclass ‘Kwaliteitsmanagement en organisatiestrategie’ cadeau!

Lees meer

Better Biomass erkend door Europese Commissie

07-12-2018 Het Better Biomass certificatieschema is opnieuw erkend door de Europese Commissie in het kader van de hernieuwbare energierichtlijn. Met Better Biomass kunnen bedrijven aantonen te voldoen aan de wettelijke duurzaamheidseisen in deze richtlijn. Deze eisen hebben betrekking op biobrandstoffen voor vervoer en vloeibare biomassa voor overige energietoepassingen. De erkenning heeft een geldigheidsduur van vijf jaar.

Lees meer

Olie- en gaswereld op gebied van normalisatie Down Under

07-12-2018 Van 19 t/m 22 november 2018 vond een reeks van bijeenkomsten plaats op het gebied van normalisatie voor de olie- en gassector. Deze bijeenkomsten werden gehouden in Perth, de Australische 'hoofdstad' voor de olie- en gassector, op uitnodiging van Standards Australia, Woodside Energy en NERA (National Energy Resources Australia). Deelnemers van over de hele wereld kunnen terugkijken op een zeer geslaagde week.

Lees meer

Seminar HyLAW: wat houdt waterstof nog tegen?

21-11-2018 Waterstof is in toenemende mate van belang bij de verduurzaming van het energiesysteem. Hierbij ervaart men echter nog belemmeringen in bestaande wet- en regelgeving. Het Europese project HyLAW heeft als doel om deze belemmeringen in beeld te brengen en aanbevelingen te doen om ze weg te nemen. Tevens levert HyLAW een database naar de markt met een overzicht van wet- en regelgeving over 18 landen.

Lees meer

Nieuwe voorzitter normcommissie 'Waterstof en Brandstofcellen'

13-11-2018 Jaco Reijerkerk is geïnstalleerd als nieuwe voorzitter van de normcommissie ‘Waterstof en Brandstofcellen’. Hij is commercieel directeur van Ekinetix B.V. en heeft een ruime ervaring in de internationale industriële gassensector. Hij houdt hij zich al lange tijd bezig met vraagstukken rondom Waterstof en Brandstofcellen. Tevens is Jaco Reijerkerk mede oprichter en kernteamlid van het H2 Platform.

Lees meer

NEN organiseert informatiebijeenkomst over zonnepanelen

05-11-2018 Op dinsdagmiddag 4 december 2018 organiseert NEN een informatiebijeenkomst over zonnepanelen en de norm NEN 7250 die hierover gaat. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om deze middag bij te wonen.

Lees meer

Normalisatieplatform waterstof voor de industriële en gebouwde omgeving opgericht

31-10-2018 Op 24 september is het ‘Normalisatieplatform waterstof voor de industriële en gebouwde omgeving’ opgericht. Bij de oprichtingsbijeenkomst was een brede vertegenwoordiging van netbeheerders, industrie en overheid aanwezig.

Lees meer

Open platform (kwaliteits)managementsystemen

30-10-2018 Op 26 november organiseert NEN een platformbijeenkomst over de toekomstige basis van ISO 9001 en andere managementsysteemnormen. Internationaal zijn er in de afgelopen jaren diverse initiatieven ontplooid en groepen opgezet om de afstemming tussen normen voor managementsystemen te bevorderen. Resultaat daarvan zijn het plug-in model en de zogenoemde HLS (High Level Structuur).

Lees meer

Nog één maand voor aanleveren abstract voor GAS Analysis 2019

30-10-2018 GAS Analysis is hét toonaangevende internationale evenement op het gebied van analyse van gassen. Hier worden de laatste ontwikkelingen en toepassingsmogelijkheden op het gebied van laboratoriumtechnologie, procesanalyse, metrologie en sensortechnologie gepresenteerd. De 10e editie van GAS Analysis vindt plaats van 18 tot en met 20 juni 2019 in de Fokker Terminal in Den Haag. Experts kunnen tot 1 december 2018 een abstract indienen voor een lezing of posterpresentatie om hun onderzoeksresultaten met vakgenoten te delen.

Lees meer

Veel dynamiek tijdens ISO 19011-event ’Auditing in beweging’

24-09-2018 De nieuwe ISO 19011:2018, de internationale norm voor het auditen van managementsystemen, is tijdens het druk bezochte event ‘Auditing in beweging’ op 20 september uitgebreid aan bod gekomen. De norm geeft praktische handvatten voor het intern auditen van managementsystemen die zijn gebaseerd op de High Level Structure.

Lees meer

Seminar ‘HyLAW’ (waterstof wetgeving)

21-09-2018 Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat nodigt u uit voor het Nederlandse seminar van het Europese HyLAW project. Op 9 november organiseren wij het seminar bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, waarbij wij u kennis laten maken met HyLAW en de bijbehorende publiek toegankelijke online database.

Lees meer

Eerder door u bekeken

Contact of meer informatie:

Voor persberichten: Communicatie

(015) 2 690 302

---------------------------------------------

Inhoudelijke informatie: NEN Energy

(015) 2 690 326

Normcommissies Energie

Energie