Nieuwsberichten Energie & Distributie

Publicatie internationale norm voor validatie en verificatie

11-11-2019 De internationale norm voor validatie en verificatie, ISO/IEC 17029, is onlangs gepubliceerd. Deze norm is geschikt voor organisaties die verificatie activiteiten uitvoeren als conformiteitsbeoordeling.

Lees meer

NEN op BNR Nieuwsradio

04-11-2019 NEN op de radio gehoord? We laten graag zien wat er zoal speelt op het gebied van de energietransitie en circulaire economie. Om een groter publiek kennis te laten maken met deze speerpunten, promoten we NEN en het meewerken aan afspraken sinds vandaag op BNR Nieuwsradio.

Lees meer

Viering World Standards Day

16-10-2019 Op vrijdag 11 oktober 2019 vierde NEN, samen met meer dan 400 relaties en klanten, World Standards Day in de Fokker Terminal in Den Haag. World Standards Day (WSD) wordt elk jaar mondiaal op 14 oktober gevierd ter ere van iedereen die betrokken is bij normen of normalisatie activiteiten.

Lees meer

Winnaars NENnovation Awards 2019 bekend

11-10-2019 Vandaag, op 11 oktober, wordt World Standards Day gevierd. Daar zijn ook de NENnovation Awards uitgereikt door Rik van Terwisga, algemeen directeur en Femke Aarts, financieel directeur. De NENnovation Award is opgesplitst in drie categorieën en heeft drie winnaars. ‘Direct Current B.V.’ is de winnaar van de categorie klanten/commissieleden, ‘Rainbeer’ is de winnaar van de startups en het winnende project van de studenten is van ‘Team Silverwing Dream Hall TU Delft’.

Lees meer

E10 benzine volgens de norm

11-10-2019 Per 1 oktober zijn de Nederlandse pompen massaal overgegaan op het leveren van een nieuwe biobrandstof: E10. Nu is dit alternatief al langer op de markt en ook de normen over de kwaliteit en de aanduidingen zijn er al eventjes. Maar voor verschillende partijen in de markt zal de exacte inhoud nieuw zijn nu er bijna overal twee benzines geleverd gaan worden die niet het onderscheid ‘normaal‘ en ‘super’ meer kennen. Even de zaken op een rijtje. En welke normen voor u van belang zijn.

Lees meer

Vandaag viert NEN World Standards Day

11-10-2019 Vandaag, op 11 oktober 2019, viert NEN samen met meer dan 400 relaties en klanten, World Standards Day in de Fokker Terminal in Den Haag. World Standards Day (WSD) wordt elk jaar mondiaal op 14 oktober gevierd ter ere van iedereen die betrokken is bij normen of normalisatie activiteiten.

Lees meer

Experts gezocht voor ISO-normen bulkmaterialen in offshore projecten

02-10-2019 Binnen de technische commissie voor de olie- en gassector is een nieuwe werkgroep opgericht voor normalisatie van bulkmaterialen die worden gebruikt in offshore projecten. Nederlandse experts worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze werkgroep.

Lees meer

Bekijk webinar 'Eerste Working Draft van de nieuwe HLS'

25-09-2019 NEN voert het secretariaat van de ISO-werkgroep die de herziening van de High Level Structure (HLS) voorbereidt. In juli is de 2de vergadering gehouden in Wenen. Als resultaat van die vergadering is nu een eerste Working Draft van de nieuwe HLS ter commentaar verspreid onder betrokken ISO-commissies en ledenlanden. Tijdens dit webinar (dd. 23 september 2019) gaat René Gouwens, productmanager NEN, in gesprek met Dick Hortensius, secretaris van ISO/JTCG Task Force 14.

Lees meer

NEN en gemeente Rotterdam organiseren congres Transportleidingen

23-09-2019 Op initiatief van de Gemeente Rotterdam en de NEN normcommissie Transportleidingen vindt tijdens de Rotterdamse Maand van de Ondergrond op donderdag 28 november een congres plaats. Tijdens dit congres wordt het belang en toekomstbestendigheid van de ondergrondse transport-infrastructuur voor het voetlicht gebracht.

Lees meer

Webinar onderzoekskansen onder EMPIR

11-09-2019 Het Europese normalisatie-instituut, CEN-CENELEC, en de metrologie organisatie, EURAMET, werken samen om metrologisch onderzoek te promoten. Hiervoor is een subsidieprogramma opgezet: EMPIR.

Lees meer

Normontwerp biogastransportleidingen ter commentaar gepubliceerd

10-09-2019 De nationale normcommissie ‘Biogasinstallaties’ heeft een norm ontwikkeld voor de bepaling van het transport van biogas. Tot op heden bestaat hier nog geen specifieke regelgeving voor, zoals dit bij aardgas wel het geval is. Belanghebbenden kunnen tot 1 december 2019 commentaar indienen op NEN 8770.

Lees meer

Herziening NPR 7028 ‘Gasmeters, wartelmoeren en puntstukken – Afmetingen’ is gepubliceerd

22-08-2019 De Nederlandse Praktijkrichtlijn, NPR 7028, geeft richtlijnen ten aanzien van hoofdafmetingen en aansluitingen van gasmeters voor kleinverbruik. NPR 7028 is van toepassing op het type gasmeter G1,6 tot en met G25. Deze zijn uitgevoerd met verticale tweepijpsaansluiting die bestemd zijn voor schroefdraadaansluiting.

Lees meer

NEN organiseert seminar ‘Coatings for the future’

14-08-2019 NEN organiseert op donderdag 17 oktober de seminar ‘Coatings for the future’. De seminar is interessant voor betrokken partijen in de coatingsector. Daarbij worden de normen en normalisatiebehoeften in het algemeen toegelicht als ook specifiek voor de toepassing in de olie- en gassector, transportleidingen en scheepsbouw.

Lees meer

Eerder door u bekeken

Contact of meer informatie:

Voor persberichten: Communicatie

(015) 2 690 302

---------------------------------------------

Inhoudelijke informatie: NEN Energy

(015) 2 690 326

Normcommissies Energie

Energie