De online community voor bio-based blijft groeien

08-06-2016 Meer dan 60 personen zijn inmiddels deel van de Bio-based Groep op het Procurement Forum. Deze groep is opgericht als een plaats voor verschillende belanghebbenden om hun kennis en ervaring te delen over bio-based producten en publieke inkoop. Inkopers, onderzoekers en bedrijfsvertegenwoordigers uit meer dan 10 landen zijn betrokken in het forum en bediscussiëren geregeld online de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen.

NEN Energie is partner in het Europese project InnProBio dat de innovatieve bio-based producten tot bij de publieke inkopers moet brengen.

Gedurende de afgelopen maanden is er nieuws verschenen en de nieuwe Franse wetgeving om bio-based en thuis-composteerbare plastic tassen en voedingsverpakkingen disposables is uitgebreid bediscussieerd. Informatie over bio-based normen van CEN is ook gedeeld met de groepsleden om hen te bewegen commentaar te leveren op de normontwerpen. De discussiegroep heeft als doel de gemeenschap van mensen die geïnteresseerd zijn in het vooruitbrengen van de bio-based economie te versterken. Het Procurement Forum is het ontmoetingspunt van internationale belanghebbenden om te discussiëren, te delen, van elkaar te leren en beter te begrijpen hoe problemen kunnen worden opgelost om (publieke) inkooppraktijken te verbeteren; ook door het gebruik van normen.

Eerste informatieblad bio-based producten en diensten gepubliceerd

Het InnProBio team heeft haar eerste uit een serie van informatiebladen on bio-based producten en diensten. Deze publicatie is van belang voor hen die meer willen weten over wat bio-based producten zijn en hoe zij verschillen van traditionele (fossiele) producten.
De voordelen van bio-based producten (bijvoorbeeld voor duurzame ontwikkelingen), zoals hun potentie om de economische afhankelijkheid van fossiele brandstoffen mogelijk te maken, om groene banen te creëren en om Europese innovaties te versterken, worden in dit blad besproken.
De volgend twee informatiebladen zullen de onderwerpen duurzaamheid en biodegradeerbaarheid behandelen en komen binnenkort uit. Ook aan deze bladen werkt NEN Energie mee.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met NEN Energy, Ortwin Costenoble via energy@nen.nl.Gerelateerde nieuwsberichten

Horizontale normen zorgen voor een betere integratie en ondersteunen de biobased industrie

14-12-2018 Hoe zorgen normen ervoor dat innovatie volledig wordt benut in de bio-based industrie? In alle onder...

Biomonitor – Monitoring the Bioeconomy

19-06-2018 On June 7 to 8 the kick-off meeting of the BioMonitor project took place in Brussels. Eighteen Europ...

Themadag ‘Infrastructuur alternatieve brandstoffen’ leidt tot concrete ideeën voor duurzame mobiliteit

18-01-2018 De energietransitie in de transportsector leeft. Dat bleek ook tijdens de themadag ‘Infrastructuur a...

Bioeconomy Manifesto aangeboden aan de Europese commissaris voor Onderzoek, Wetenschap en Innovatie

24-11-2017 Op 16 november heeft het Stakeholders Panel Bioeconomy haar Manifesto aangeboden aan Carlos Moedas, ...

Downloads

Eerder door u bekeken

Contact of informatie

Voor meer informatie over dit onderwerp, neemt u contact op met: NEN-Energy, Ortwin Costenoble

Energy@nen.nl

(015) 2 690 326

Normcommissies Energie

Energie