De online community voor bio-based blijft groeien

08-06-2016 Meer dan 60 personen zijn inmiddels deel van de Bio-based Groep op het Procurement Forum. Deze groep is opgericht als een plaats voor verschillende belanghebbenden om hun kennis en ervaring te delen over bio-based producten en publieke inkoop. Inkopers, onderzoekers en bedrijfsvertegenwoordigers uit meer dan 10 landen zijn betrokken in het forum en bediscussiëren geregeld online de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen.

NEN Energie is partner in het Europese project InnProBio dat de innovatieve bio-based producten tot bij de publieke inkopers moet brengen.

Gedurende de afgelopen maanden is er nieuws verschenen en de nieuwe Franse wetgeving om bio-based en thuis-composteerbare plastic tassen en voedingsverpakkingen disposables is uitgebreid bediscussieerd. Informatie over bio-based normen van CEN is ook gedeeld met de groepsleden om hen te bewegen commentaar te leveren op de normontwerpen. De discussiegroep heeft als doel de gemeenschap van mensen die geïnteresseerd zijn in het vooruitbrengen van de bio-based economie te versterken. Het Procurement Forum is het ontmoetingspunt van internationale belanghebbenden om te discussiëren, te delen, van elkaar te leren en beter te begrijpen hoe problemen kunnen worden opgelost om (publieke) inkooppraktijken te verbeteren; ook door het gebruik van normen.

Eerste informatieblad bio-based producten en diensten gepubliceerd

Het InnProBio team heeft haar eerste uit een serie van informatiebladen on bio-based producten en diensten. Deze publicatie is van belang voor hen die meer willen weten over wat bio-based producten zijn en hoe zij verschillen van traditionele (fossiele) producten.
De voordelen van bio-based producten (bijvoorbeeld voor duurzame ontwikkelingen), zoals hun potentie om de economische afhankelijkheid van fossiele brandstoffen mogelijk te maken, om groene banen te creëren en om Europese innovaties te versterken, worden in dit blad besproken.
De volgend twee informatiebladen zullen de onderwerpen duurzaamheid en biodegradeerbaarheid behandelen en komen binnenkort uit. Ook aan deze bladen werkt NEN Energie mee.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met NEN Energy, Ortwin Costenoble via energy@nen.nl.Gerelateerde nieuwsberichten

Corbion and Kraton receive first European certification for bio-based products

29-11-2016 Yesterday, Corbion and Kraton received the first European certification for their bio-based products...

Corbion en Kraton ontvangen de eerste Europese certificaten voor biobased producten

29-11-2016 Gister hebben Corbion en Kraton de eerste Europese certificaten voor hun biobased producten ontvange...

Europese norm voor biosmeermiddelen afgerond

22-08-2016 De Europese Commissie wil het gebruik van minerale oliën sterk reduceren. CEN heeft daarom een norm...

De online community voor bio-based blijft groeien

08-06-2016 Meer dan 60 personen zijn inmiddels deel van de Bio-based Groep op het Procurement Forum. Deze groep...

Downloads

Eerder door u bekeken

Contact of informatie

Voor meer informatie over dit onderwerp, neemt u contact op met: NEN-Energy, Ortwin Costenoble

Energy@nen.nl

(015) 2 690 326

Normcommissies Energie

Energie