Eerste Standards + Innovation Award

17-12-2019 In Brussel is op 12 december de Standards + Innovation Award uitgereikt aan Liesbeth Jansen, voorzitter van de CEN-commissie voor ‘(Alternatieve) brandstoffen’. NEN is verheugd dat een Nederlandse voorzitter een award heeft mogen ontvangen.

Dit jaar werden voor het eerst de Standards + Innovation Awards uitgereikt. CEN-CENELEC wil met Standards + Innovation meer bekendheid genereren voor de bijdrage van Europese normen aan het succes van onderzoeks- en innovatieactiviteiten, het vergemakkelijken van de marktintroductie, het gebruik van bestaande kennis, de overdracht van knowhow en het vergemakkelijken van de toegang tot financiële middelen.

Winnaar van de CEN-commissie

De winnaar van een van de awards is Liesbeth Jansen en is sinds 2013 voorzitter van de CEN-commissie voor ‘(Alternatieve) brandstoffen’. Tijdens haar voorzitterschap zijn drie onderzoeksprogramma’s opgesteld en uitgevoerd. Daarbij ging het om onderwerpen zoals biobrandstoffen, alternatieve oliën, bio-smeermiddelen en emissies. De resultaten van deze onderzoeken zijn in workshops bekend gemaakt en worden gebruikt voor mondiale normen en andere projecten. Liesbeth Jansen bracht daarbij de innovatieve link tussen de industrie en de Europese Commissie tot stand. Over drie nieuwe programma’s wordt momenteel gesproken.

Meer informatie

Meer weten over de Standards + Innovation Awards? Neem contact op met Jarno Dakhorst via energy@nen.nl

Eerder door u bekeken

Normcommissies Energie

Energie