Gert Dijkstra, onderscheiden door de koning en NEN

08-07-2013 Gert Dijkstra, prominent lid van de normcommissies transportleidingen en stadsverwarming, is op 19 juni 2013 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving deze Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland.

Dat gebeurde tijdens een symposium ter gelegenheid van Gert Dijkstra's afscheid bij het ingenieursbureau Tebodin. De burgemeester memoreerde dat Gert Dijkstra zich een lange periode heeft ingezet voor de ontwikkeling van normen op het gebied van transportleidingen. Hij was voorzitter van diverse nationale en internationale normcommissies en actief voor onderzoeksprojecten gericht op een veilige en innovatieve toepassing van transportleidingen.

Sinds 2009 is hij lid en partner van twee Europese onderzoeksprojecten op het gebied van veiligheid van ondergrondse en bovengrondse transportleidingen- en installaties in aardbevingsgebieden. Sinds 2007 is hij voorzitter van het Belgisch-Nederlandse Buisleiding Industrie Gilde.

Als klap op de vuurpijl ontving Gert Dijkstra uit handen van zijn bijna naamgenoot Bert Dijkstra de Oorkonde NEN. In het kader vindt u de overwegingen van NEN voor het toekennen van de oorkonde.

Eerder door u bekeken

Normcommissies Energie

Energie