Green Deal Waterstof in ontwikkeling

25-02-2016 Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu nam onlangs de sleutels van twee Toyota’s Mirai voor het ministerie in ontvangst. Na afloop hiervan presenteerde voorzitter Ger van Tongeren het Nationaal Waterstof Platform (NWP) en de thans circa vijftig daarbij betrokken marktpartijen.

Hij bood Dijksma aan om in de komende periode gezamenlijk – markt en overheid – een Green Deal Waterstof te ontwikkelen. De staatssecretaris was enthousiast over het Nationaal Waterstof Platform en het voorstel een Green Deal te sluiten.

Het NWP komt mede voort uit het SER Energieakkoord voor duurzame groei, de Duurzame Brandstofvisie met LEF en het mede daaraan ten grondslag liggende Deelrapport Waterstof. Het NWP is op initiatief van het Ministerie van I&M in april 2015 opgericht om kennis uitwisseling te stimuleren en tot gemeenschappelijke ‘waterstof oplossingen’ te komen. Ook normalisatie is daarbij een van de middelen en NEN is daarom direct betrokken bij de activiteiten van het NWP.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp, kunt u contact opnemen met Francoise de Jong, NEN Energy - via energy@nen.nl

Eerder door u bekeken

Contact of informatie

Voor meer informatie over dit onderwerp, neemt u contact op met: NEN-Energy

Energy@nen.nl

Normcommissies Energie

Energie