Herziening NPR 7028 ‘Gasmeters, wartelmoeren en puntstukken – Afmetingen’ is gepubliceerd

22-08-2019 De Nederlandse Praktijkrichtlijn, NPR 7028, geeft richtlijnen ten aanzien van hoofdafmetingen en aansluitingen van gasmeters voor kleinverbruik. NPR 7028 is van toepassing op het type gasmeter G1,6 tot en met G25. Deze zijn uitgevoerd met verticale tweepijpsaansluiting die bestemd zijn voor schroefdraadaansluiting.

De nieuwe uitgave van NPR 7028 richt zich op het verduidelijken van de eisen die aan de verbinding van de meterbeugel en de huishoudelijke gasmeters worden gesteld. Het heeft als doel de geometrie van de schroefdraden en de toegestane externe mechanische belasting op de gasmeter nauwkeuriger te definiëren. De verduidelijkingen zijn aangedragen door de netbeheerders binnen de normcommissie 'Debiet en hoeveelheidsmeting' en vergroten de leesbaarheid van de NPR. NPR 7028:2019 vervangt NPR 7028:2015.

Meer informatie

Voor informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces: Nicolet Baas consultant Energie, telefoon 015 2 690 371 of e-mail energy@nen.nl.

Meepraten over de inhoud van normen

Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? De normcommissie ‘Debiet- en hoeveelheidsmeting' houdt zich bezig met normalisatie op het gebied van debiet- en hoeveelheidsmetingen voor alle gassen en vloeistoffen, met name olie en aardgas. Stuur voor deelname aan of meer informatie over deze commissie een e-mail naar energy@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Normcommissies Energie

Energie