Horizontale normen zorgen voor een betere integratie en ondersteunen de biobased industrie

14-12-2018 Hoe zorgen normen ervoor dat innovatie volledig wordt benut in de bio-based industrie? In alle onderdelen van de biobased markt worden normen gebruikt. Zowel voor een specifiek product als voor toepassing, afhankelijk van de sector of waardeketen waarin het gebruikt wordt.

Onderdeel van het STAR4BBI research project is een onderzoek waarmee wordt vastgesteld welke concepten vastgelegd kunnen worden in normen, zowel voor een algemeen als breder niveau. Uitkomst van dit onderdeel van het onderzoek is de conclusie dat terminologie en eenzelfde taalgebruik zeer belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de biobased economie. Het BBI-JU project STAR4BBI heeft verder onderzoek gedaan naar dit onderwerp. De conclusies zijn dat er twee verschillende uitdagingen zijn: terminologie wordt niet eenduidig gebruikt en gebrek aan kennis rond de karakteristieken van biobased producten. In het originele (Engelstalige) artikel ´Common language across the value chains of bio-based products – where are the real challenges?’ worden het onderzoek en en de conclusies verder uitgelegd.

Meer weten over Star4BBI of Biobased products?

Wilt u mee weten over Star4BBI of Biobases products, kijk dan op www.biobasedeconomy.eu/projects/star4bbi/, of neem contact op met Minique Vrins, consultant Energie, telefoon 015 2 690 326, of e-mail energy@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor meer informatie over dit onderwerp neem contact op met Minique Vrins, consultant Energie.

energy@nen.nl

015 2 690 326

Normcommissies Energie

Energie