Informatiebijeenkomst nieuwe normen elektriciteitsopslagsystemen

07-03-2014 De ontwikkelingen op het gebied van elektriciteitsopslag gaan snel, en de markt heeft dan ook dringend behoefte aan normen. Op dit moment is er een aantal voorstellen voor nieuwe normen die in internationaal verband ontwikkeld worden. Omdat deze normen voor de Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen ook van belang zijn, organiseert NEN op woensdag 2 april een informatie- en discussiebijeenkomst.

Het gaat om de volgende onderwerpen:

  • Electrical energy storage systems – terminology;
  • Unit parameters and testing methods of electrical energy storage systems;
  • Planning and installation of electrical energy storage systems;
  • Environmental issues of EES systems;
  • Safety considerations related to the installation of grid integrated electrical energy storage systems.

Deze nieuwe standaardisatie-initiatieven worden tijdens de bijeenkomst besproken. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u meer te horen over deze nieuwe normen, en kunt u van gedachten wisselen over de rol die we hierin vanuit Nederland kunnen spelen.

Voor wie

Deze bijeenkomst is van belang voor medewerkers van bedrijven en kennisinstellingen die geïnteresseerd zijn in normalisatie van elektriciteitsopslagsystemen. De informatiebijeenkomst vindt woensdag 2 april van 10.00 – 12.00 uur plaats bij NEN in Delft.

Eerder door u bekeken

Aanmelden of meer informatie

Voor meer informatie of aanmelding voor de bijeenkomst: drs ir Gerdien van de Vreede, Consultant Elektriciteitsvoorziening.

(015) 2 690 198

gerdien.vandevreede@nen.nl

 

Normcommissies Energie

Energie