Informatiemiddag Geothermie

08-06-2016 Op woensdag 29 juni wordt een informatiebijeenkomst gegeven over de ontwikkelingen binnen normalisatie omtrent geothermie. De bijeenkomst is bedoeld voor professionals die te maken hebben met Geothermie in de breedste zin van het woord. Aanleiding van het organiseren van deze bijeenkomst is onder andere de publicatie van het in januari 2016 verschenen "Energierapport – transitie naar duurzaam" waar geothermie als mogelijke CO2-arme energiebron wordt aangemerkt.

Hier is gebleken dat het belang van bodemenergie voor de energietransitie onderstreept wordt. Tevens heeft Franse normalisatie-instituut een voorstel ingediend, om een Europese normcommissie op te richten voor het ontwikkelen van Europese normen op het gebied van geothermie. Met het oog op dit voorstel dient NEN de Nederlandse stem te bepalen, waarbij input van Nederlandse belanghebbende partijen noodzakelijk is.

Tijdens de informatiebijeenkomst worden de ontwikkelingen op het gebied van geothermie gepresenteerd en gaan we de discussie aan met alle belanghebbenden om te peilen wat de Nederlands stem op het Franse voorstel wordt en of er een nationale normcommissie zou moeten worden opgericht om invloed uit te oefenen op deze mogelijke Europese normontwikkelingen.

Praktisch
Datum: 29 juni 2016
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: NEN, Vlinderweg 6. 2623 AX Delft
Kosten: Deelname is gratis

Eerder door u bekeken

Contact of informatie

Voor meer informatie over dit onderwerp, neemt u contact op met: NEN-Energy, Evelien Korbee

Energy@nen.nl

(015) 2 690 326

Normcommissies Energie

Energie